Foto: Oskar Šarunić

Prema istraživanju agencije Promocije plus za RTL, provedenom na 800 ispitanika, u prvom krugu Bandić osvaja 25,3 posto, Anka Mrak-Taritaš 24,1, dok je na trećem mjestu Sandra Švaljek sa 16,7 posto. Za Brunu Esih glasalo bi 10,7 posto građana, dok bi HDZ-ovom kandidatu Dragi Prgometu povjerenje dalo 7,7 posto birača. Na glasanje bi ukupno izašlo 43,8 posto glasača.

Bruna Esih Anki Mrak Taritaš: Jesu li zaista četke za WC u Gunji koštale 200 kuna po komadu?

U drugom bi krugu Bandić osvojio 41,2 posto glasova, dok bi kandidatkinja SDP-a i HNS-a osvojila 40,5 posto glasova. Tu bi Bandić bi mogao računati na glasače Brune Esih, njih 70 posto bi mu dalo potporu, i glasače HDZ-a jer bi mu 60 posto birača te stranke poklonilo povjerenje.

HNS-ova Mrak Taritaš: Koliko je cijena obnove kuća u Gunji napuhana i kako su birani izvođači?

Mrak-Taritaš pak može računati na 62 posto birača Sandre Švaljek, 56 posto birača platforme Zagreb je naš i 60 posto onih koji bi u prvom krugu glasali za Ivana Lovrinovića i Živi zid, ali prođe li ovo dvoje kandidata, u drugom krugu na glasanje ne bi izašlo čak 30 posto onih koji su za Tomislava Tomaševića, 33 posto Mostovih birača i 20 posto birača Živog zida. Ako bi kojim slučajem Sandra Švaljek ušla u drugi krug, pobijedila bi Bandića sa 46,3 naprema 37,3 posto.

(VIDEO) Bruna Esih: Volim svoj Zagreb, srce i ponos Hrvatske i spremna sam boriti se za njega

Izvor: narod.hr/RTL