(VIDEO) Novo nevrijeme u Zagrebu: poplavljena operacijska sala bolnice Jordanovac, EFZG, uništena oprema XV. gimnazije

foto HINA / Denis CERIÆ /dc

Nakon što je nevrijeme pogodilo Zagreb, u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni u tijeku je tridesetak intervencija ispumpavanja vode, u čemu pomažu i Dobrovoljna vatrogasna društva, a među pogođenim lokacijama su Ekonomski fakultet i bolnice Rebro i Jordanovac KBC-a Zagreb, izvijestio je u srijedu gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Obilne kiše i tuča uzrokovala su smetnje u odvodnji oborinskih voda na Rebru i Jordanovcu KBC-a Zagreb, stoga su poplavljene najniže etaže garaže Rebro, spojni hodnik, glavna zgrada i zelena zgrada, te kuhinja i podrumski prostor na Klinici za plućne bolesti Jordanovac, doznaje se u KBC-u Zagreb.

Manja količina vode prodrla je i u prizemlje operacijskog trakta. Operacijski program je prekinut, a svi pacijenti su prebačeni na prvi i drugi kat operacijskog bloka.

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama poslao je interventne vatrogasne postrojbe koje ispumpavaju vodu na kritičnim mjestima.

U trgovačkom centru Supernova u Dubravi pukla je cijev, pa se dio garaže našao pod vodom, a zbog olujne kiše vatrogasci su imali više intervencija na uklanjanju srušenih stabala te ispumpavanju vode.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb su za Jutarnji list rekli da su do sada imali 20-ak intervencija zbog poplava te da i dalje primaju nove pozive. Najgore je, kažu, na Bukovcu gdje su poplavljene brojne privatne kuće. Građani javljaju da je na Bukovcu padala tuča veličine lješnjaka.

– Problem je što je napadalo puno kiše u kratkom vremenu i zato dolazi do ovakvih naleta vode i poplava. Negdje se povuče, ali onda padne nova kiša pa opet dođe do problema – kažu vatrogasci.

XV gimnazija

Ravnateljica XV gimnazije Ljiljana Crnković, nekoć MIOC-a, kaže da je stradala je i informatička učionica s elektronikom: “Sve nam je poplavljeno i uništeno. Ne znamo otkud početi spašavati stvari”, rekla je. Dala je i izjavu za video servis HINA-e:

Izvor: narod.hr