Obersnel se obrušio na inicijativu Narod odlučuje: ‘Vaš zahtjev je korak do formiranja “čiste rase”‘

0
15
Foto: fah

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel okomio se na inicijativu “Narod odlučuje”, povodom traženja odobrenja za prikupljanje potpisa u gradu Rijeci.

U svojem nevjerojatnom priopćenju, kojega prenosi njegova službena stranica, ustvrdio je kako je ova referendumska inicijativa “korak do zahtjeva za formiranjem čiste nacije ili čiste rase, za protjerivanjem ili istrebljivanjem drugih i drugačijih”.

Stranica navodi da je Inicijativi od zatražene 41 lokacije u Rijeci, odobreno samo 26.

Obersnel kao Tito: “Građani nemaju prava na referendumske inicijative u mom gradu”

U nastavku prenosimo njegovu poruku.

– “Unatoč svim odobrenim lokacijama i poštovanju prava koje imate na prikupljanje potpisa za raspis referenduma, želim jasno istaknuti da je referendumsko pitanje predstavljeno u javnosti, kojim inicijativa »Narod odlučuje« otvoreno traži da se predstavnicima nacionalnih manjina uskrati pravo glasanja u Hrvatskom saboru – degutantan pokušaj drastičnog smanjenja postojećih prava nacionalnih manjina.

Ovim referendumskim pitanjem pozivate na obračun, a ne na suradnju. Vi negirate činjenicu da pripadnici nacionalnih manjina koji žive u Hrvatskoj dijele sudbinu većinskog naroda, hodaju istim ulicama kao mi, rade iste poslove kao mi, imaju ista veselja i tuge, iste potrebe, iste probleme i iste odgovornosti u ovom društvu kao i svi mi”, poručio je Obersnel.

“Nadam se da će građani Rijeke s prijezirom obilaziti vaše štandove”

– “Ovaj vaš zahtjev samo je korak do zahtjeva za formiranjem čiste nacije ili čiste rase, za protjerivanjem ili istrebljivanjem drugih i drugačijih. Stoga sve dok pozitivni propisi Republike Hrvatske ne posluže skidanju maski s vaših lica i sve dok se ne regulira status vaših organizacija i inicijativa u smislu zabrane širenja ovakvih ideja – principijelno vam je odobreno koristiti javne površine za prikupljanje potpisa građana za referendum koji tražite.

Nadam se da će najveći dio stanovnika Rijeke s prijezirom zaobilaziti vaše štandove, a ako ikada uspijete u naumu raspisa ovakvog sramotnog referenduma, uvjeren sam da ćete na pitanje o manjinama – iz Rijeke dobiti gromoglasno NE!

Ne, ne želimo da se predstavnicima nacionalnih manjina uskrati pravo glasa u Hrvatskom saboru! Prava manjinskim skupinama uvijek osigurava većina i takvu većinu onda odlikuju osobine poput altruizma, empatije i velikodušnosti. Tek takva većina za sebe može reći da njeguje vrijednosti tolerancije i prihvaćanja”, napisao je Obersnel.

Izvor: narod.hr/vojko-obersnel.com