Petir posjetila obitelj koja je proizvodnjom kobiljeg mlijeka pokazala kako je moguće uspjeti unatoč teškim uvjetima u hrvatskoj poljoprivredi

Foto: wwww.petir.eu

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i kandidatkinja za nadolazeće europarlamentarne izbore Marijana Petir prisustvovala je jučer u obilježavanju Dana Općine Majur, općine čija je nezavisna načelnica Klementina Karanović ujedno i kandidatkinja na listi 21.

U proslavi su sudjelovali i Domagoj Stjepan Krnjak i Ana Lažeta, također kandidati na nezavisnoj listi broj 21.

Nakon svete mise u mjesnoj crkvi Svetog Mihovila, Petir je, zajedno s Karanović položila vijenac i zapalila svijeću kod spomen obilježja stradalima u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku tijekom Domovinskog rata.

Na svečanoj sjednici općinskoga Vijeća općine Majur načelnica Klementina Karanović je predstavila uspješno dovršene projekte u Općini Majur tijekom prošle godine.

Kako ističe Karanović, općina Majur najmanja je općina u Sisačko-moslavačkoj županiji, no usprkos tome jedna od najuspješnijih općina u povlačenju sredstava iz europskih fondova. Trenutno u provedbi imaju četiri projekta u ukupnom iznosu od 12 milijuna kuna kojim su otvorili četrnaest novih radnih mjesta, a do kraja godine će u provedbi biti još dva dodatna projekta.

Do kraja 2019. godine Općina Majur povući će 15 milijuna kuna iz europskih fondova i stvoriti 19 radnih mjesta.

Zastupnica Petir je istaknula kako načelnica Klementina Karanović neumorno služi svojoj Općini i narodu te kako je ona primjer dobre i uspješe načelnice i kao takva može biti uzor svim kolegicama i kolegama.

„Čestitam načelnici na velikim uspjesima koje je polučila u povlačenju sredstava iz europskih fondova kako bi unaprijedila razvoj ovog kraja, ali i potaknula mlade da ostanu na svojoj očevini i djedovini i ovdje zasnuju obitelji za što su potrebna i radna mjesta koja se polako otvaraju upravo zahvaljujući europskim fondovima“, rekla je zastupnica Petir dodajući kako je ponosna što se takva uspješna načelnica nalazi na njezinoj nezavisnoj listi za predstojeće izbore za Europski parlament.

Petir je dodala da je upravo Klementina Karanović s drugim nezavisnim načelnicima koji dolaze iz ratom stradalih područja inicirala da se tim područjima posebno pomogne dodatnim potporama što je zastupnica Petir i predložila u Europskom parlamentu u okviru reforme Zajedničke poljoprivredne politike i što je i usvojeno.

“Drago mi je da se mojim amandmanom uvode nove potpore za područja stradala u Domovinskom ratu i za poljoprivrednike koji u tim područjima posluju. Također je usvojen i moj prijedlog da se uz potpore za mlade poljoprivrednike koje povećamo s 50 000 na 100 000 eura, uvedu i potpore za nove poljoprivrednike gdje vidim prostor za samozapošljavanje osoba starijih od 40 godina kao i hrvatskih branitelja”, rekla je Marijana Petir.

Nakon toga boravila je u Velikom Trojstvu te posjetila OPG jednog od najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika Rebić Opg Zoran koji se bavi proizvodnjom kobiljeg mlijeka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr