Petir: pozivam vladu da raspiše izbore za Sisačko-moslavačku županiju, prošli izbori nelegalni

“Pozivam Vladu da što prije raspiše izbore za Sisačko-moslavačkog župana. Potvrđeno je da su prošli izbori bili nelegalni, jer je SDP kampanju vodio opljačkanim novcem”, rekla je Marijana Petir, predsjednica Županijske organizacije HSS-a Marijana Petir, koja je na koalicijskoj listi s HDZ-om, kandidat za EU parlament.

Petir se tim riječima obratila nazočnima sinoć na izvanrednoj izbornoj skupštini u Sisku na kojoj je dosadašnji povjerenik HDZ-a za Sisačko-moslavačku županiju, Ivo Žinić iz Gline izabran  za novog predsjednika Županijskog odbora HDZ-a.

Nakon što su zbog neuspjeha na prošlim lokalnim izborima raspuštene brojne općinske i gradske organizacije HDZ-a, kao i županijska organizacija, unutarstranački izbori u Sisačko-moslavačkoj županiji su okončani.

“Spreman sam preuzeti odgovornost za vođenje stranke u županiji, ali to podrazumijeva ostvarivanje punog zajedništva. Izbacivanjem demagogije i manipuliranja strankom, moramo vratiti povjerenje članstva i građana u HDZ. Naš je cilj pobjeda na svim izborima koji nas očekuju u iduće dvije godine”, rekao je nakon izbora Žinić.

Inače, protukandidati Ivi Žiniću za mjesto predsjednika sisačko-moslavačkog HDZ-a bili su Željko Krapljan iz Siska i Zlatko Babić iz Kutine.

U prvom krugu tajnog glasovanja nitko od trojice kandidata nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu, pa je odluka između Žinića i Krapljana donesena u drugom krugu.

Izvor: narod.hr/h
Photo: narod.hr