Prof. Marušić: Kraus pokušava prijevarom nametnuti selektivnu zabranu simbola totalitarnih režima

Foto: narod.hr, fah, montaža narod.hr

Poštovani hrvatski građani,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dana 7. travnja 2021. objavljena je vijest da je društvo oko g. Ognjena Krausa zatražilo da Hrvatski sabor dopuni Kazneni zakon tako da se zabrane simboli i znakovlje svih totalitarnih režima osim komunističkih.

Ognjen Kraus je (bivši) komunist koji se za tu prigodu maskira kao predsjednik zagrebačke Židovske općine da bi na račun stradanja Židova u II. svjetskom ratu dao dodatnu težinu svojem komunističkom zahtjevu i prikrio da je to komunistički a ne židovski zahtjev. (Zahtjev, naravno, podržava i g. Milorad Pupovac.)

Kraus i njegovi sigurno znaju za sve Rezolucije Europskog parlamenta o osudi totalitarnih režima i trebao je tražiti zabranu i komunističkih simbola i znakovlja! On zna da je Hrvatski Sabor, u skladu s rezolucijama Europskog parlamenta, 30. lipnja 2006. godine posebnom Deklaracijom (NN 76/2006) također osudio sve totalitarne, nedemokratske režime, dakle i komunistički. Ali osudu komunističkoga režima u svojemu traženju preskače, rugajući se u lice tom istom Hrvatskom Saboru – kao da Sabor ne zna da je svojom Deklaracijom osudio i komunizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar g. Kraus misli da građani Republike Hrvatske ne znaju za rezolucije Europskog parlamenta i za Deklaraciju Hrvatskog Sabora o totalitarnim režimima?

Zar on misli da je važniji građanin Republike Hrvatske od svih nas ostalih, pojedinačno i skupno, i da može od Hrvatskog Sabora zahtijevati postupanje suprotno Deklaraciji tog istog Sabora?

Pročitajte pažljivo sažetak rezolucije (2019/2819(RSP):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe 

koju je Europski parlament usvojio 19. rujna 2019. Tom rezolucijom je Europski parlament osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih totalitarnih režima. U njoj se, između ostaloga, podsjeća da su „nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti“, a također i poziva „sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički i nacistički režim“.

Europski parlament u toj Rezoluciji izražava zabrinutost jer „u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar je za Republiku Hrvatsku Kraus veći autoritet ne samo od Hrvatskog Sabora nego i od Europskog parlamenta?

Zabrana simbola i znakovlja svih totalitarnih režima davno je službeno zatražena od Hrvatskog Sabora

1) Hrvatski svjetski kongres (HSK) je još 20. kolovoza 2020. službeno od Hrvatskog Sabora zatražio zabranu simbola i znakovlja svih totalitarnih režima i to traženje i cijela predstavka objavljeni su u hrvatskom javnom prostoru:

https://kamenjar.com/hsk-zahtjeva-ukidanje-komunistickih-simbola-oznaka-i-proslava-obljetnica-u-republici-hrvatskoj/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

i

http://fenix-magazin.de/zahtjev-hrvatskog-svjetskog-kongresa-traze-ukidanje-komunistickih-simbola-oznaka-i-proslava-obljetnica-u-republici-hrvatskojm/

2) Ured predsjednika Sabora (voditelj ureda je g. Tomislav Šimičević) zaprimio je predstavku HSK dana 20. kolovoza 2020. No ta predstavka nije došla na dnevni red Sabora niti je HSK obaviješten da ju je zaprimio.

3) HSK je stoga godine 2021. Uredu predsjednika Sabora poslao požurnicu, tražeći informaciju o stanju svoje predstavke.

4) Na tu je požurnicu Ured predsjednika Sabora 18. ožujka 2021. obavijestio HSK da je predstavku proslijedio Odboru za ustav, poslovnik i politički sustav (Predsjednik Dražen Bošnjaković). Taj dokument je ubilježen ovako:

klasa: 053-02/20-03/104

Urudžbeni broj: 6511-1-21-04.

5) To znači da predsjednik Hrvatskog Sabora g. Gordan Jandroković i Predsjednik Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav g. Dražen Bošnjaković imaju predstavku HSK i da je od 20. kolovoza 2020. drže u ladici.

Dragi prijatelji,

stvar je vrlo ozbiljna jer osobe poput Ognjena Krausa, komunista od komunista, pokušavaju, usprkos svih Rezolucija Europskog parlamenta i Deklaracije hrvatskog Sabora od 30. lipnja 2006. godine, prevariti Hrvatski Sabor i sve građane i nametnuti im selektivnu zabranu simbola i znakovlja totalitarnih režima u novijoj povijesti Hrvatske – svih osim komunističkih. No svi su totalitarni režimi zlo i to zlo treba jasno i zauvijek zabraniti. Ta zabrana je prvi i najvažniji uvjet pomirenja i smirenja hrvatskoga društva.

Hrvatska državna administracija mora predstavku HSK staviti na saborsku raspravu u i glasovanje o odgovarajućoj promjeni Kaznenog zakona.

Hrvatski Sabor mora zabraniti simbole i znakovlje svih totalitarnih režima:

komunističkog

četničkog

fašističkog

nacističkog

ustaškog

(poredani su prema vremenu nastanka).

Bez obzira na svoja politička opredjeljenja svi saborski zastupnici bi trebali glasovati u skladu s Rezolucijama Europskog parlamenta i Deklaracijom Hrvatskog Sabora. Zar ne? Ili su možda protiv Europske zajednice i Republike Hrvatske?

Predlažem da učinite sljedeće:

  1. Pišite g. Draženu Bošnjakoviću, predsjedniku Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav, ili mu telefonirajte: e-adresa: odbupips@sabor.hr, telefon: 01/4569 474.

Tražite da predstavku HSK o zabrani simbola i znakovlja svih totalitarnih režima njegov odbor prihvati i proslijedi na raspravu i glasovanje u Saboru.

  1. Pišite g. Gordanu Jandrokoviću predsjedniku Sabora, ili mu telefonirajte: e-adresa: predsjednik@sabor.hr, telefon: 01/4569 444; 01/6303 544.

Tražite da predstavku HSK o zabrani simbola i znakovlja svih totalitarnih režima stavi na raspravu i glasovanje u Saboru.

Hrvatska državna administracija mora Vam odgovoriti. Uvijek, odmah i na svako pitanje ili traženje. Ona postoji zbog nas, građana, a ne mi zbog nje.

  1. Proširite traženje (predstavku) Hrvatskog svjetskog kongresa (poveznice gore u tekstu) svim odraslim građanima Republike Hrvatske do kojih možete doći i zamolite ih da pišu i nazivaju g. Bošnjakovića i g. Jandrokovića kako je prethodno rečeno.

NE BOJTE SE! OVO JE NAŠA DRŽAVA, DEMOKRATSKA I SLOBODNA!

Ali nitko nam je takvom ne će sačuvati ako to ne učinimo mi.

Matko Marušić

Split

* Mišljenja iznesena u komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.