Prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata bez Josipovića i Grabar Kitarović

Predsjednički kandidati Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović, odbili su poziv na prvo javno sučeljavanje na Hrvatskoj televiziji, što je ostavilo njihovog protukandidata iz predkampanje Milana Kujundžića u društvu novog, najmlađeg predsjedničkog kandidata, Ivana Vilibora Sinčića.

Munižaba najavila zabavni program

Voditeljica Tatjana Munižaba na početku “Dobrodošli u prvu emisiju sučeljavanja predsjedničkih kandidata i ujedno prvu emisiju sppecijalnog HRT-ovog blagdanskog programa u kojem će vas od večeras pa zaključno sa svetim Stjepanom, danom nakon Božića, i danom uoči izborne šutnje uveseljavati isključivo političari”.

Voditeljica je pozdravila predsjedničke kandidate u studiju, ali i ostale kandidate ‘virtualnog Ivu Joispovića i virtualnu Grabar Kitarović’.

Narod zna tko su hrvatski kandidati, jedino ne zna tko su ovi koji su ovdje ostavili prazne stolice, rekao je Kujundžić, dodajući da su Josipovića i Grabar-Kitarović iznjedrile stranke na čudan način te da se rugaju narodu.

“Neka Hrvatska vidi kako će izgledati Hrvatska sutra, a što su njih dvoje i njihove kaste napravile, to vidi danas”, rekao je Kujundžić koji je kazao i kako je je šokiran i zatečen nedolaskom ostalih kandidata.

Ivan Vilibor Sinčić napado je Milana Kujundžića zbog njegovog članstva u HDZ-u te ga je prozvao ‘bankarskim kandidatom’ (kao, po njemu, i josipović i Grabar Kitarović).

Ivane, čuo sam da si ti prijatelj sa Stipom Mesićem i Ivom Josipovićem te da su ti oni skupili potpise, rekao mu je Milan Kujundžić, na što mu je Sinčić rekao da nije ni na čijem lancu i ne ovisi ni o čijem novcu.

O Titu

Kujundžić: smatra da bi iz Ureda predsjednika treba ukloniti bistu zločinca Josipa Broza Tita. “Zločincu nije mjesto nigdje u javnosti, a poglavito mu nije mjesto u Uredu predsjednika Republike”, rekao je Kujundžić.

Sinčić: nije odgovorio, rekavši kako je to u ovom trenutku sekundarno pitanje.

Ina

Kujundžić: najavio je da će ugovore INA-e i MOL-a proglasiti ništavnim jer su zasnovani na kriminalu, a onda će razmotriti što su interesi Hrvatske.  “U svakom slučaju Inu moramo sačuvati “, rekao je Kujundžić.

Sinčić: je rekao da su elite unaprijed isplanirale problem Ine i autocesta te da autoceste treba sačuvati.

Vanjska politika

Sinčić: ne bi se orijentirao samo na Europu, već bi putovao i u zemlje BRICS-a; Hrvatska bi trebala priznati Palestinu.

Kujundžić: otišao bi u BiH pomoći tamošnjim Hrvatima te bi se prvo susreo s nekim iz prijateljskih zemalja kao što su Izrael, Njemačka i Amerika.

Lustracija

Sinčić: podržava za one koji su sudjelovali u privatizacijskoj pljački, kako kaže, tajkune i suce.

Kujundžić: lustraciju treba provesti i na političkom planu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Ćirilica u Vukovaru

Kujundžić: protiv je ćirilice u Vukovaru jer su “rane još svježe, još nisu nađeni svi grobovi, još majke nisu oplakale svoju djecu”.

Sinčić: bi to pitanje rješio lokalnim referendumom, ali smatra kako je i to sekundarno pitanje “kojim se želi podijeliti stanovništvo RH”.

Istospolni brakovi

Kujundžić: ne bi samcima dopustio posvajanje djece.

Sinčić: podržava da samci usvajaju djecu.

Pobačaj

Kujundžić: osobno protiv. Podržava pravo na priziv savjesti.

Sinčić:  želi Hrvatsku u kojoj obitelji neće ni željeti napraviti pobačaj.

Legalizacija konoplje

Sinčić: za.

Kujundžić: dopušteno u lječničke svrhe ali smatra da se ovdje zapravo želi nešto progurati te da to vodi prema težim drogama.

Eutanazija

Sinčić: za eutanaziju.

Kujundžić: nitko nema pravo oduzeti život, ali ne treba svim silama podupirati “održavanje života kojeg više nema jer je duša već na nebu”.

Oružane snage

Kujundžić: u teškom su stanju zbog politike koja se vodi zadnjih 15 godina.

Sinčić: složio se da su Oružane snage u katastrofalnom stanju, ali je dodao kako je to zbog politike koje je i Kujundžić bio član.

“Ivan je za sve kriv, kao što sam ja kriv za Oružane snage”, dobacio mu je Kujundžić.

Sinčić je na kraju optužio obavještajne službe da dopuštaju kriminalcima da operiraju po državi dok progone njegove aktiviste, članove Živog zida, te je pozvao je birače da daju šansu mladima.

Kujundžić je na kraju poručio: “Ne dopustite da vašom zemljom vladaju manjina i grupacije”, te je dodao kako je sve u rukama hrvatskog naroda.

Izvor: Narod.hr/hrt
Photo: screenshot