Psihijatar Vukušić: Dok liječnici traže dobnu granicu za ‘promjenu spola’, EK bi je ukinula

Foto: Vlado Čutura, Glas Koncila, Thinkstock, montaža narod.hr

Psihijatar Herman Vukušić iznio je svoje razmišljanje o LGBT aktivizmu i ‘rodnom opredjeljenju.

> Homoseksualna povorka: Zašto je policija privela dvoje maloljetnika sa ‘simboličnim porukama nepodržavanja povorke’?

> U malobrojnoj homoseksualnoj povorci SDP, Možemo i SDSS: Tomašević, Grbin, Milošević…

> Evo što kaže policija o maloljetnicima privedenim tijekom homoseksualne povorke!

Prenosimo ga u cijelosti:

“DOLAZI LI UISTINU ERA LGBT TOTALITARIZMA?

(Dugo je, ali pročitajte, tiče se i vaše djece!)

Jučer sam preko portala Narod naišao na kolumnu Ivice Šole, originalno objavljenu u “Slobodnoj Dalmaciji” pod naslovom “Dolazi era LGBT totalitarizma”.

U njoj, između ostaloga, gospodin Šola piše kako je:

“12. studenoga prošle godine Europska komisija objavila priopćenje u kojem se najavljuje želja za nametanjem strategije za sve zemlje EU-a da se priklone LGBTQ agendi kao uvjet dobivanja novca za oporavak od COVID krize.

Cilj vrlo čudne strategije je nametanje pravne integracije na europskoj i nacionalnoj razini u nekoliko sljedećih točaka: uvođenje zločina “homofobije“ na europskoj razini; de facto priznavanje istospolnih brakova u svim europskim zemljama; uvođenje rodnog obrazovanja u škole; zakonska promjena spola BEZ DOBNIH OGRANIČENJA” (moja velika slova).
Iskreno, bio sam vrlo skeptičan prema mogućnosti da je izvršno tijelo Europske zajednice donijelo dokument po kojem se ukidaju dobne granice za promjenu spola (pa makar samo i “na papiru”) jer sam, kao bivši stručni konzultant Europske komisije i OESS-a (Europska organizacija za suradnju i sigurnost), bio uvjeren u elementarnu stručnost ljudi koji pišu ovakove dokumente.

Primjerice, nedavne ankete sprovedene među pedijatrima i endokrinolozima (prenešene u online časopisu Psychiatry Advisor) kažu kako 94 posto tih liječnika smatra da je minimalna dobna granica apsolutno potrebna u postupcima promjene spola, od kojih se njih dvije trećine zalaže za 21, a ostatak za 18 godina starosti.

Nažalost, u Europskoj komisiji misle drugačije.

Osobno sam na internetu pronašao dokument koji gospodin Šola citira, a koji se punim imenom zove “Zajednica jednakosti: LGBTIQ strategija jednakosti 2020 – 2025”.
U navedenom dokumentu, na stranici 19, pod točkom 3.3. u drugom stavku doslovce stoji (moj slobodan prijevod):

“Komisija će trajno unaprijeđivati izmjenu prakse između Zemalja članica o tome kako učiniti što dostupnijima zakonska rješenja i procedure za promjenu zakonskog spola temeljene na samo-određivanju pojedinca i bez dobne granice”.
Ukratko, osoba će moći tražiti promjenu spola samo na osnovu osobne impresije svojeg roda (bez medicinskih kriterija) i bez dobne granice, odnosno već u dječjoj dobi.
Na primjer, djevojčica od 12 godina koja se trenutno nalazi u fazi svojeg razvoja da se više identificira sa muškim vršnjacima moći će tražiti promjenu svojeg spola, a Europska komisija inzistira da joj se za to u njezinoj zemlji omoguće sve “procedure”, ma šta “procedure” značile.

Osobno sam, kao liječnik i psihijatar stava kao i ogromna većina mojih kolega kako djeca ne znaju dovoljno o sebi i nemaju zrelosti za donošenje ispravnih odluka sa nepovratnim ishodom, posebice kada se to u konačnici tiče njihovog tjelesnog integriteta.

Ovo posebice dobiva na važnosti u današnje vrijeme kada djeca zbog pritiska medija, pop-kulture i društvenih mreža pomisle da je promjena spola nešto sasvim normalno i “cool” i donesu životno štetnu odluku zbog potencijalnog privremenog stanja.

Stoga ovaj dokument Europske komisije u ovakovom obliku smatram potencijalno štetnim za naše buduće naraštaje i namjeravam pokrenuti stručnu i političku inicijativu za prilagodbu tog dokumenta važećim etičkim i medicinskim standardima u RH”, objavio je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.