Studentski zbor Sveučilišta solidarizirao se sa studentima Fakulteta hrvatskih studija: ‘Osuđujemo svaki pokušaj nanošenja štete ugledu’

Foto: Fah, unizg; fotomontaža: Narod.hr

“Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pozvao je Hrvatski studentski zbor da se solidarizira sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i podupre nastojanja Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija u očuvanju dostojanstva institucije i prava na mirno i neometano studiranje“, ističe se u priopćenju za javnost Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu u kojem također osuđuju svaki pokušaj nanošenja štete ugledu novoosnovanoga fakulteta i unošenje nemira u redove studenata.

Reagirali su u povodu najnovijega osporavanja upisa Fakulteta hrvatskih studija u Sudski registar od ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak kao i s tim povezanih medijskih zastrašivanja i omalovažavanja studenata koji studiraju na Fakultetu hrvatskih studija.

> Dr. sc. Ante Čuvalo: ‘Fakultet hrvatskih studija, umjesto da krene novim poletom, mora se boriti s onima koji ga žele eliminirati’

> Povijest odnosa: Zbog čega Ribićev sindikat napada Fakultet hrvatskih studija?

> Dekan Pavo Barišić: ‘Zašto ministrica Divjak opstruira da Hrvatski studiji postanu fakultet?’

> Studenti Hrvatskih studija odgovorili na optužbe: ‘Osuđujemo politikanstvo Sindikata koji već godinama ometa reformu naše institucije’

> Fakultet hrvatskih studija podnio prijavu protiv ministrice Divjak

Priopćenje za javnost Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu prenosimo u cijelosti:

U povodu najnovijega osporavanja upisa Fakulteta hrvatskih studija u Sudski registar od strane ministrice znanosti i obrazovanja kao i s tim povezanih medijskih zastrašivanja i omalovažavanja studenata koji studiraju na Fakultetu hrvatskih studija, u čemu prednjače čelnici Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Skupština Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu na sjednici 23. siječnja 2020. raspravljala je o položaju studenata na novoosnovanom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Skupština je donijela zaključke kojima je izrazila solidarnost Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i potporu nastojanjima Studentskoga zbora Fakulteta.

Skupština je dala potporu Studentskomu zboru i studentima Fakulteta hrvatskih studija u obrani integriteta fakulteta na kojem studiraju i prava na mirno i neometano studiranje.

Skupština je osudila svaki pokušaj nanošenja štete ugledu novoosnovanoga fakulteta i unošenje nemira u redove studenata.

U zaključcima Skupštine ističe se da je Studentski zbor Sveučilišta od početka podupirao nastojanja studenata da se Hrvatski studiji transformiraju u fakultet. U tom smislu predstavnici Studentskoga zbora Sveučilišta jednoglasno su na sjednici Senata 10. prosinca 2019. podržali odluku o osnivanju Fakulteta hrvatskih studija.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pozvao je Hrvatski studentski zbor da se solidarizira sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i podupre nastojanja Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija u očuvanju dostojanstva institucije i prava na mirno i neometano studiranje, zaključuje se u priopćenju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr