Tuđman: tražio sam od MUP-a da se očituje o svim pitanjima oko slučaja Darka Pajčića

Foto: snimka zaslona

Predstavka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara o nedjelovanju državnih organa u istrazi oko ozljeđivanja hrvatskog branitelja Darka Pajčića, zaprimljena je u Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, potvrdio je za narod.hr predsjednik odbora Miroslav Tuđman.

Teško nastradali hrvatski branitelj Darko Pajčić, kojega je ozlijedio policajac Saša Sabadoš prije tri mjeseca u Vukovaru, nakon što je pokušao razbiti dvojezičnu ploču, još uvijek je na liječenju, a javnost nije upoznata s rezultatima istrage.

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost čeka očitovanje MUP-a.

„Tražio sam od MUP-a da se očituje o svim pitanjima koja su došla od Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Sad čekamo da se oni izjasne“, rekao je Tuđman narodu.hr.

„Kad dobijemo izvješće vidjet ćemo hoće li to ići na sjednicu Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost“, istaknuo je Tuđman.

U PU vukovarsko-srijemskoj nije bilo odgovora na pitanje o istrazi o teškom ozljeđivanju hrvatskog branitelja Darka Pajčića.

„Predmet je proslijeđen Državnom odvjetništvu u Vukovaru. Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru vodi cijeli slučaj“, potvrdio nam je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, Domagoj Džigumović.

Iz Općinskog državnog odvjetništva obavijestili su narod.hr da o slučaju Pajčić za sada ne mogu odgovoriti.

„Budući je člankom 36. stavkom 1. Zakona o državnom odvjetništvu propisano da su državni odvjetnici dužni čuvati tajnost klasificiranih podataka ili podataka koji su zakonom proglašeni tajnim bez obzira na način na koji su doznali za njih, a člankom 36. stavkom 3. točkom 2. istog Zakona je propisano da se u radu državnog odvjetništva smatraju tajnima spisi do donošenja rješenja o provođenju istrage ili dostavljanja obavijesti iz čl. 213. st 2. Zakona o kaznenom postupku ili odbačaja kaznene prijave, za sada ne možemo odgovoriti“, odgovorila je za narod.hr državna odvjetnica, Zorica Humaan.

Tomislav Josić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara rekao je da je Pajčić u lošem zdravstvenom stanju, zadobio je teške ozljede glave – nedostaje mu trećina lubanje, a nedavno je pao s kreveta i slomio kuk.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: www.braniteljski-portal.hr