Dekan Medicinskog fakulteta u Puli: ‘Uklonite cjepivo, a protagoniste propagande privedite pravdi!’

pavelić
Foto: Snimka zaslona

Dr.sc. Krešimir Pavelić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli tijekom svog izlaganja na okruglom je stolu iznio najnovije podatke vezane uz “takozvanu Covid-19 krizu”. Dr. Pavelić je sudionik rada nekoliko europskih nacionalnih znanstvenih zaklada, među kojima je i Europska zaklada za znanost u Strasbourgu. Podaci koje je naveo su službeni, a tiču se komplikacija vezanih uz pandemiju koje se kriju od javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na dan 15. lipnja ove godine 20,8 posto svjetske populacije primilo je barem jednu dozu preparata u svrhu cijepljenja protiv Covida-19. Dano je ukupno 2,4 milijarde doza globalno, a dnevno se nastavlja cijepljenje s 32,6 milijuna doza”, istaknuo je Pavelić.
“Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova su cjepiva, prema službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu davanja preparata, pa sve do ozbiljnih, sistemskih.”

“Europski sustav EudraVigilance na dan 8. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja”, kazao je dr. Pavelić. Dodao je kako istraživanja pokazuju kako je u 4 mjeseca ove godine bilo više umrlih od Covid cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine. “To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Uz Izrael se u medijima najčešće veže korisnost cijepljenja. Naime, Izrael i njihovo državno vijeće za covid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti”, kazao je dr. Pavelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Prof. Krešimir Pavelić: ‘Korona-kriza je i manipulacija informacijama, sijanje straha’

>Akademik Krešimir Pavelić: Treba zaustaviti ovu ‘ludost’ oko Covida

Pavelić je istaknuo kako je “vrlo teško utvrditi koja je eventualna korist od cijepljenja s obzirom na komplikacije te nevjerodostojnost informacija i upisnih dijagnoza smrti od Covida.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Parcijalna interpretacija imunoloških mehanizama je dovela do nepravedne i potpuno znanstveno neutemeljene razlike u tretiranju osoba s prirodnim imunitetom i onim umjetnim, izazvanim nakon cijepljenja, pri izdavanju tzv. zelene putovnice.” Pavelić je naglasio kako su američki istraživači dokazali da koronavirus izaziva jak imuni odgovor i stoga ograničavanje kretanja oboljelih na određen broj mjeseci nije znanstveno niti racionalno utemeljeno.

“Pozivam Stožer da hitno izmjeni tu odluku jer znanstveni podaci pokazuju sasvim drugačije. Najnovija studija klinike Cleveland pokazuje da osobe koje su preboljele Covid ne obolijevaju ponovno i ne trebaju biti cijepljene. Među zaposlenicima, niti jedna osoba, od njih 2579 nije oboljela od Covida, iako nije cijepljena. Koliko znam, danas se propagira cijepljenje i u osoba koje su preboljele bolest”, rekao je dr. Pavelić.

“Nedavno je djelatnica Svjetske zdravstvene organizacije istupila javno i izjavila da ta organizacija krši vlastita pravila, da je izrazito korumpirana, da ne daje precizne izjave za javnost. Detaljno je ukazala postojanje sukoba interesa kada su u pitanju preparati za cijepljenje. Mnoge znanstvenike osobito zabrinjava cenzura znanstvene misli i slobode govora koja je na snazi u čitavom svijetu. To predstavlja jedan od prvih koraka u uspostavi diktature koju smo već jednom prošli”, zaključio je dr. Pavelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuje se treći val i povezuje se upravo s procijepljenosti. Osobe koje su se cijepile ne smiju davati krv jer se opasan spike protein može prenijeti na primaoca. Iz svega navedenog, zaključak je da je katastrofalna tendencija zanemarivanja prirodnog imuniteta i naglašavanje onog dobivenog cijepljenjem radi izdavanja „zelene putovnice“. To je apsurd te dekan upućuje zahtjev da Stožer odmah promijeni tu odluku.

*O ovoj temi ne postoji jedinstveno mišljenje u znanstvenoj zajednici, stoga Narod.hr prenosi i stručnjake koji iznose drugačije mišljenje i stajališta koja možda odudaraju od glavne struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.