19. Smotra dječjeg stvaralaštva Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske

Svečanim programom u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić „ u Vinkovcima večeras je otvorena 19. Smotra dječjega stvaralaštva Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske na kojoj će se, tijekom vikenda, različitim likovnim, glazbenim i scenskim izričajima predstaviti više od 600 djece iz 28 društava iz cijele Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvarajući smotru predsjednica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske Aida Salihagić-Kadić podsjetila je da je prva smotra održana 1993. godine i od tada „iz godine u godinu svjedočimo novim biserima dječjega stvaralaštva, novim idejama i novim prijateljstvima“.

Pozdravne riječi djeci i njihovim voditeljima uputio je u ime domaćina smotre predsjednik Društva „Naša djeca“ Vinkovci Mario Perković posebno istaknuvši da će ovogodišnja smotra biti obilježena humanitarnom akcijom „Pun kofer prijateljstva“ tijekom koje će biti prikupljene osnovne stvari za svaku priliku za 140 djece s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

„Stvari će biti u putnoj torbi uručene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s nakanom da im ta putna torba s osnovnim stvarima olakša život tijekom mijenjanja adresa do obnove njihovih domova i povratka kućama“, rekao je Perković te dodao da su humanitarnu akciju zajednički organizirali Društvo „Naša djeca“ Vinkovci i Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravne riječi na svečanosti uputili su i predstavnici grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, a program su glazbeno-scenskim nastupima uveličala djeca iz vinkovačkih dječjih KUD-ova i osnovnih škola.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske djeluje od 1950., trenutačno okuplja 96 osnovnih društava u gradovima i općinama diljem Hrvatske kojima je cilj rad na promociji i zagovaranju dječjih prava, provođenje raznovrsnih i besplatnih aktivnosti s djecom te pružanje podrške i pomoći djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.