25. siječnja 1924. – održane prve Zimske olimpijske igre

1924
Foto: wikipedia

Sudjelovalo je 16 zemalja, a medalje su se dijelile u 7 sportova: bob, umjetničko klizanje, hokej, skijaški skokovi, skijaško trčanje, nordijska kombinacija i brzinsko klizanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji dan 25. siječnja 1924. započele su u Chamonixu u Francuskoj prve Zimske olimpijske igre u povijesti. Isprva je to trebao biti samo tjedan zimskih sportova vezan za Ljetne olimpijske igre koje će se održati te iste godine u svibnju i lipnju, no kasnije su te igre službeno proglašene prvim Zimskim olimpijskim igrama.

Sudjelovalo je 16 zemalja, a medalje su se dijelile u 7 sportova: bob, umjetničko klizanje, hokej, skijaški skokovi, skijaško trčanje, nordijska kombinacija i brzinsko klizanje. Sve do 1992. godine Zimske olimpijske igre održavale su se iste godine kad i ljetne, a tada je uveden razmak od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.