9. srpnja 2001. – Ivanišević osvojio Wimbeldon

Foto: Snimka zaslona

Na današnji je dan 9. srpnja 2001. Goran Ivanišević osvojio je Wimbledon. Bila je to kruna uspješne karijere hrvatskog tenisača, pogotovo ako se uzme da je na dan pobjede bio 125. igrač na ATP listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanišević se tenisom počeo baviti na splitskim Firulama, na poticaj oca Srđana. Profesionalno se počeo baviti tenisom 1988., a značajnije uspjehe u tenisu bilježi od 1990. Na Roland Garrosu izbacio je Borisa Beckera i probio se do četvrtfinala. Na istom je turniru u paru s Čehom Kordom stigao do finala.

Par tjedana kasnije igra polufinale Wimbledona gdje gubi od Beckera. Becker je tada predvidio da će Goran u budućnosti postati wimbledonski pobjednik.

Pozornost međunarodne teniske javnosti na rat u Hrvatskoj skrenuo je 1991. na mnogim turnirima, nastupajući s obilježjima mlade hrvatske države, te osuđujući agresiju i tražeći pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. nosio je hrvatsku zastavu na otvaranju igara, a tom je prilikom osvojio dvije medalje za svoju domovinu, što je u času nakon osamostaljenja bio ogroman motiv i poticaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.