Adele potpisala rekordni ugovor sa Sonyjem

Britanska pjevačica Adele potpisala je ugovor sa Sony Musicom vrijedan 117 milijuna eura, jedan od najunosnijih u povijesti glazbene industrije, piše britanski tisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je stupio u kontakt s 28-godišnjom glazbenom zvijezdom budući da joj istječe ugovor s diskografskom kućom XL Recordings koji je potpisala za album “25” izašao lani.

Po ugovoru sa Sonyjem, pjevačica treba snimiti nekoliko albuma, piše dnevnik The Guardian koji ne navodi točan broj.

“‘Osigurali smo si Adeline usluge”, rekao je nešto ranije za Sun izvor u Sony Musicu, kako u ponedjeljak prenosi tabloid. “Ugovor upravo sklapa naša diskografska kuća Columbia u Sjedinjenim Državama i iznos mu se penje na 117 milijuna eura”, dodaje isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu, britanski pjevač Robbie Williams je 2002. s diskografskom kućom EMI potpisao ugovor na 104 milijuna eura, godinu dana pošto su Whitney Houston i Arista Records potpisali ugovor na 91 milijun eura.

Adele koja je u nedjelju objavila videoklip svoje pjesme “Send my Love (To your new lover)”, bila je u 2015. glazbenica s najviše prodanih CD-a u svijetu, zahvaljujući svom trećem albumu “25”, na kojemu je i poznata intimna balada “Hello”, objavila je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI), ne navodeći točne podatke.

Među brojnim rekordima kojima se može podičiti je i milijarda pregleda pjesme “Hello” na YouTubeu u samo 88 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.