Biskup Košić čestitao Židovima Pesah

Foto: Sisačka biskupija

U povodu najvećeg židovskog blagdana Pesaha, predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog sisački biskup Vlado Košić uputio je u ponedjeljak 10. travnja čestitku rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu, rabinu zagrebačke Židovske općine Lucianu Moši Preleviću, kao i svim članovima ove dvije Zajednice.

„Židovski narod kao izabrani Božji narod ostao je vjeran svojem identitetu upravo obilježavajući spomen svoga izlaska iz egipatskoga ropstva, što je sadržaj ovog blagdana. Uopće se ne bi mogla shvatiti povijest Židovskog naroda bez vjere u Boga i njegovih zapovijedi, blagdana i obreda koji su sačuvali dušu Židovskog naroda. To Vaše svjedočanstvo nadahnuće je i za naš hrvatski narod, kao i za sve narode svijeta. Neka Vam Gospodin udijeli mir i radost da zajedno sa svim narodima živite u slobodi“, istaknuo je biskup Košić u čestitki.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr