Bubnjarska senzacija Yamato četvrti put u Hrvatskoj

Najpoznatiji bubnjari na svijetu – Yamato, dolaze četvrti put u Hrvatsku, a ovoga puta će u njihovom nastupu moći uživati Riječani i to 21. listopada u Centru Zamet, a Zagrepčani dan poslije u Areni, 22. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put hrvatsku metropolu oduševili su nastupom u prepunom Domu sportova 2010. godine, već iduće godine njihov nastup na Trgu bana Jelačića posjetilo je čak 50 tisuća ljudi, a 2012. razgalili su publiku u KC Dražen Petrović.

Ova snažna, glasna i čudesna japanska skupina osnovana je 1993. godine u Nari, mjestu rođenja japanske budističke kulture, a povodom 20. godišnjice postojanja nalazese na turneji naziva „ROJYOH – The Beat on the Road“ koja sadržava dijelove najupečatljivijih Yamato nastupa. Skupina je do sada nastupila preko 2600 puta u 52 zemlje, a u posljednjih deset godina na turneji su svake godine i to od šest do deset mjeseci.

Yamato bubnjari koji slove kao svojevrsni ambasadori dijela japanske kulture, prenose drevni ritam Japana na taiko bubnjevima, koji vuku korijene iz daleke prošlosti te zemlje te predstavljaju identitet japanske nacije. Taiko bubnjevi izrađeni su od 400-tinjak godina starog drveta, a među njima se posebice ističe bubanj ‘odaiko’ koji teži gotovo 500 kilograma i veličine je 2 metra. Bubnjari ga uspoređuju s otkucajima srca u tijelu snažnog sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drevnom Japanu, ljudi su na prve zvukove taiko bubnjeva prekinuli svoj posao i čak i iz najudaljenijih mjesta krenuli za njima da ih poslušaju. Čudesan zvuk tih bubnjeva obnavljao je energiju, odmarao izmorena tijela te slavio radost života na poznatom Matsuri festivalu iza kojeg je nekoliko stotina godina stara povijest, a koji je i mjesto osnutka tradicionalne japanske mitologije, naglašavaju organizatori.

Prodaja ulaznica za oba grada kreće u utorak, 16. rujna, a cijena za Rijeku će se kretati od 130 kuna, a za Zagreb od 180 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.