Devetnica i Stepinčevo u Krašiću: Proslava 60. obljetnice smrti bl. kardinala Stepinca

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U prigodi proslave 60. obljetnice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca, 10. veljače, u župi u Krašiću priređuje se devetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sam spomendan, u ponedjeljak 10. veljače, misno slavlje u 8 sati predvodi gvardijan samostana Svetoga Duha u Zagrebu i vikar provincije fra Tomislav Glavnik, središnje svečano misno slavlje s početkom u 10.30 sati predvodi biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanjski Ratko Perić, a misu u 17 sati umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac, prenosi IKA.

Program devetnice:

Korisne informacije: Po dolasku u Krašić, autobusi se mogu parkirati na obilaznici oko Krašića na novouređenom parkiralištu za autobuse; svakog dana devetnice u župi se moli križni put u 17 sati na otvorenom (u slučaju lošeg vremena, u crkvi), a nakon molitve križnog puta, započinje misa u 18 sati u župnoj crkvi; nakon mise moli se zajednička molitva za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca te vjernici idu uz oltar bl. Alojzija prema izlazu na bočna vrata; nakon mise, vjernici mogu slobodno posjetiti spomen sobe bl. Alojzija: njegovu radnu sobu, spavaću sobu, te sobu župnika Josipa Vranekovića; po izlasku iz spomen soba može se posjetiti i mala suvenirnica gdje se može kupiti pojedinačna uspomena iz Krašića (krunica, svijeće, moći bl. Alojzija, privjesak i sl.); nakon mise i posjeta spomen sobama, domaćini će pripremiti za svakog hodočasnika malu okrepu prije povratka kućama; svaki hodočasnik će za uspomenu na hodočašće dobiti mali preklopnik s molitvama bl. Alojzija Stepinca i kratkim crtama iz blaženikova života; svakoga dana u župnoj će crkvi biti prilika za svetu ispovijed. Za sve dodatne informacije: vlč. Ivan Vučak, +385 99 417 0098, upravitelj župe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.