Dok cijeli svijet tuguje i izražava žaljenje zbog požara u Notre Dameu, novinar Danijel Majić se raduje

Foto: Snimka zaslona, LeLaisserPasserA38, commons.wikimedia.org; fotomontaža: Narod.hr

Dok je sav civilizirani svijet u šoku i tuzi zbog katastrofalnog požara koji je razorio veličanstvenu katedralu Notre-Dame, jedan od simbola Pariza i cijele Francuske, remek-djelo svjetske arhitekture koje je na popisu svjetske baštine UNESCO-a, novinar njemačkog Frankfuter Rundschaua Danijel Majić se raduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Notre Dame gori i to je tako dobro!“, napisao je u jednoj od niza objava Majić.

“Molitva za Notre Dame sada bi bila posebno blesava, ili?”, zapitao je, pa dodao “Dobro da Bog ovo više ne mora doživjeti.”

“Normalna vatra nije dovoljno vruća da bi suhe drvene grede iz 13. stoljeća rastalila”, navijački je Majić nastavio pisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od tzv. antifašista, sudeći prema profilnim slikama, pridružili su se Majiću u ovom govoru mržnje, ali drugi korisnici Twittera su i otvoreno prigovorili: ‘Nalazim neukusnim kako oko ove teme možeš još raditi viceve”.

Majić je jutros nastavio sa svojim negativnim objavama i savjetima kako bi se svijet u ovoj tragediji trebao ponašati.

“Sada dolaze neizravne usporedbe sa strahotama Drugog svjetskog rata. Dragi ljudi dajte si molim vas sami sebi pljusku. Važan je kulturni spomenik uništen. Opet će se izgraditi. Točka! Budite šokirani i tužni, ali molim vas budite malo umjereni”, ustvrdio je Majić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijelio je objave i kako se srbijanski mediji raduju katastrofalnom požaru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar Frankfurter Rundschaua Danijel Majić za sebe na Twitteru ističe da je njihov “mrzovoljni novinar, Hrvat samo u navodnicima, izdajnik domovine i na to je ponosan”.

Podsjetimo, Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) znala je do sada prenositi neprovjerene i lažne vijesti tog kontroveznog novinara.

> Pročitajte laži koje je Danijel Majić objavio o Hrvatima i U ime obitelji u Frankfurter-Rundschau

> Sin grofa Eltza: Poruka Danijelu Majiću – ‘pravo na pobačaj’ u Njemačkoj ne postoji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel Majić prije dvije godine objavio je tako laži o Hrvatima i U ime obitelji u Frankfurter Rundschau o čemu više možete pročitati OVDJE.

Također i raniji tekstovi istog novinara o pripadnicima hrvatske manjine u Frankfurtu – vrve već na prvi pogled vidljivim neistinama kao i neprofesionalnošću.

> Velimir Bujanec o ‘vijesti’ njemačkog Frankfurter Rundschaua koji je prenijela HINA: “Takve ‘vijesti’ rezultat su podmetanja”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.