Dominik Lučić za Narod.hr: ‘Pjesma Dubine me svaki put iznova približi Bogu!’

Foto: Snimka zaslona

Narod.hr je nedavno objavio novi spot glazbenog dueta Zsa Zsa i Dominika Lučića i njihovu izvanrednu izvedbu poznate kršćanske pjesme Dubine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je obrada Dubina po mnogočemu posebna, a ono što je krasi jest ohrabrenje za vrijeme u kojem se nalazimo. Dok su neki od nas u toplini vlastitoga doma sa svojim obiteljima, mnogi prolaze teškoće i kušnje. Ova pjesma svojom emotivnom, a opet moćnom i odlučnom izvedbom daje do znanja da je sva naša nada u Gospodinu kojem se budno obraćamo u molitvi i s pjesmom.

Oduševljenost javnosti ovom izvedbom je ogromna, pa je to razlog zbog kojih smo odlučili napraviti intervju s mladim i perspektivnim glazbenikom Dominikom Lučićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Možete li predstaviti sebe i svoj život u par kratkih crtica?

Dominik Lučić: Mogu, naravno! Rođen sam i živio u Švicarskoj do 15. godine gdje sam se školovao za pijanista. Sudjelovao sam na natjecanjima na kojima sam osvajao razne nagrade, od kojih bih istaknuo prvo mjesto na državnom natjecanju u klaviru s 12 godina. Nakon završetka srednje škole upisao sam FER na kojem sam završio preddiplomski studij elektrotehnike i informacijske tehnologije pa možemo reći da osim za glazbu gajim ljubav i prema tehničkim znanostima. Danas sam aktivan kao pjevač, pijanist, skladatelj, aranžer i producent. Surađujem s brojnim umjetnicima na estradnoj sceni poput Ane Rucner s kojom sam odradio niz domaćih i inozemnih turneja, ali i mladim glazbenim nadama poput Marka Kutlića i Dine Petrića. Kao autor komponirao sam brojne duhovne i pop skladbe, od kojih je većina dobila veliku podršku radijskih postaja i krasila top 10 mjesta najbolje domaće glazbe. Izdvojio bih pjesmu “Više od ljubavi” koju je otpjevao Stjepan Lach, pjesmu “Pogledaj istinu” Dine Petrića i najaktualniju pjesmu “Vjerujem ti” koja se nalazi na prvom albumu Marka Kutlića. Na spomenutim pjesmama, a i mnogim drugim, radio sam i kao aranžer i producent u suradnji s kolegom Janom Ercegom s kojim vodim LE produkciju.

Narod.hr: Što za vas predstavlja duhovna glazba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominik Lučić: U duhovnoj glazbi sam od malih nogu. U obitelji smo rado slušali i pjevali duhovne pjesme. Bio sam aktivan i kao član i kao voditelj mnogih crkvenih zborova. Rado komponiram duhovne skladbe, a surađujem i s brojnim duhovnim izvođačima poput Sliryc 33, Alana Hržice, Marije Husar i drugih, te sastavom Emanuel s kojim sam imao priliku sudjelovati na prošlogodišnjem koncertu Progledaj srcem u Areni Zagreb.

Narod.hr: Od kuda ideja za suradnju sa ZSA ZSA-om i obradu popularne pjesme Dubine?

Dominik Lučić: ZSA ZSA i ja znamo se još od prije, često smo se susretali na koncertima, snimanjima i probama. Otkako je počela karantena odlučio sam snimati obrade pjesama koje su mene duboko inspirirale i koje iskreno proizlaze iz moga srca. Četvrta po redu pjesma koju sam objavio na Veliki Petak bila je “Kad sve utihne”. Nakon objavljivanja te pjesme javila mi se ZSA ZSA ovim riječima: “Idemo snimiti Dubine!” Oboje smo tu pjesmu željeli snimiti pojedinačno, ali drago mi je da je na kraju ispala kao duet, a vidim i da se slušateljima jako sviđa ta kombinacija. Iako sam tu pjesmu otpjevao i odsvirao stotine puta, ovaj put sam želio, u duhu svih prijašnjih obrada, pokloniti slušateljima novu perspektivu na sjajnu Hillsongovu pjesmu. Par dana kasnije poslao sam ZSA ZSI instrumentalni i vokali aranžman na što je ona svojim glasom dodala poseban začin i sve ostalo je povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Po čemu je za vas pjesma Dubine posebna?

Dominik Lučić:Pjevao sam tu pjesmu na mnogim vjenčanjima i svaki put me oduševilo kakvu moćnu tišinu Duh Sveti može postići po njoj. Ova pjesma me svaki put iznova približi Bogu jer traži odgovor: “Samo tebi pripadam”, na Božji poziv.

Narod.hr: Javnost je oduševljena izvedbom i spotom pjesme Dubine. Raduje li vas to i daje li vam poticaj za nove glazbene uratke?

Dominik Lučić: To nas jako veseli, pogotovo jer je poruka pjesme snažna. Htjeli bismo da ta pjesma dođe do što većeg broja ljudi i ovim putem se želim zahvaliti svima koji nam u tome pomažu – slušanjem, dijeljenjem i komentiranjem. ZSA ZSA i ja već radimo na engleskoj verziji ove pjesme. U narednih nekoliko mjeseci možete od mene očekivati još obrada, a u planu je i još suradnji s drugim glazbenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Što za vas znači katolička vjera i kako si podnio ovo vrijeme izloacije i zatvorenih crkava?

Dominik Lučić: Za mene je katolička vjera glavno gorivo za život, a Krist odredište kojem se želim svakom svojom radnjom približiti. Teško sam podnio zatvorene crkve, jedva sam čekao da ponovo počnemo slaviti misu kao zajednica. Nedostajala mi je sv. Euharistija i slavljenje Božje riječi, ali me to nije spriječilo da nastavim moliti i pratiti misu preko medija.

Narod.hr: Za kraj jedna poruka mladim Hrvatima i hrvatskoj javnosti.

Dominik Lučić: Možete puno postići ako koristite talente koje vam je Bog dao. Važno ih je prepoznati, jer u njima je zapisana Božja volja za vaš život. Kao povratnik i kao osoba koja često putuje po svijetu mogu posvjedočiti da je najljepše doma. Volite svoju zemlju, jer taj stav će vam biti glavna motivacija da činite velike stvari.

Hvala Vam što ste me ugostili, veselim se sljedećem susretu!

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.