Fatimska otkrivenja – pobačaj kao jedna od zabluda koja je krenula iz Rusije

Foto: fah

Blažena Djevica Marija je prije točno stotinu godina male portugalske pastire Franju, Jacintu i Luciju u Fatimi upozorila na „zablude“ koje će se iz Rusije raširiti svijetom, ne posluša li svijet Gospine riječi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ako se obrati pozornost na moje zahtjeve, Rusija će se obratiti i bit će mir, ako ne, ona će proširiti svoje zablude po cijelom svijetu, izazivajući ratove i progone Crkve.“

Kao jedna od tih zabluda, uz komunizam, pokazao se i pobačaj, koji je 1920., nakon Oktobarske revolucije, ozakonjen u Rusiji, piše prolife.hr

Naime, pobačaji su u Rusiji došli na svjetlo dana od 1913., kada se na kongresu Društva ruskih liječnika većina članova izjasnila za ukidanje zabrane induciranog pobačaja. Uskoro nakon toga objavljen je i članak Vladimira Iljiča Lenjina u kojem je podržao zahtjev za „bezuvjetno ukidanje svih zakona koji gone abortus ili za širenje medicinskih članaka o preventivnim mjerama“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunistička Rusija, ustvari SSSR, bila je tako prva država u svijetu koja je pristala na tzv. ‘dragovoljni prekid trudnoće’, dok su druge države pobačaj legalizirale uglavnom tek četrdeset ili pedeset godina kasnije.

Bilo je to strahovito ostvarenje fatimskih prorčanstava, a pobačajem su od tada usmrćene stotine milijuna djece širom svijeta.

Podatci iz 1980-ih godina 20. stoljeća svjedoče o tome da je SSSR desetljećima zauzimao jedno od prvih mjesta u svijetu po broju abortusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S početkom 21. stoljeća Rusija je započela s nastojanjima oko smanjenja broja pobačaja.

Fatimolog António A. Borelli u svojoj knjizi o Fatimi podsjeća na riječi kardinala Angela Sodana iz 2000. godine, koji se osvrnuo na tekst treće fatimske tajne:

„Kardinal Sodano je u počiniteljima progonstva o kojima govori navedena tajna, vidio sve bezbožne sustave 20. stoljeća. Naime, i socijalizam i nacizam, bilo prikriveno, bilo otvoreno, oponašaju komunizam i njegove zablude, čak i onda kad mu se tobože suprotstavljaju. Uz manje ili veće promjene, te su se komunističke zablude duboko zavukle i u ovo, dvadeset i prvo stoljeće.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ni čudno ni slučajno da je pobačaj ozakonjen najprije u komunističkoj Rusiji te da se, upravo po Gospinim riječima, proširio po cijelom svijetu.

U Hrvatskoj je pobačaj također prvotno ozakonjen u Titovoj Jugoslaviji (1952.), a potom više puta dodatno liberaliziran (1960., 1969., 1978.) upravo tijekom komunističke vladavine u drugoj polovici 20. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.