(FOTO) ‘Ero s onoga svijeta’ na Zagreb Classicu

Foto: Fah

Solisti, zbor, baletni ansambl i orkestar Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u povodu Dana državnosti izvode u nedjelju navečer na otvorenoj pozornici na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava operu Jakova Gotovca “Ero s onoga svijeta” u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem maestra Nikše Bareze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješnije i najpopularnije djelo Jakova Gotovca ne silazi s repertoara hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća, a svojim glazbenim koloritom, bujnom orkestracijom, živahnim ritmovima i pjevnim vokalnim linijama privlači mnogobrojne slušatelje od praizvedbe 1935. do danas.

U glavnim ulogama u nedjeljnoj izvedbi u sklopu festivala Zagreb Classic, nastupit će Siniša Štork kao Gazda Marko, Sofia Ameli Gojić kao Doma, Valentina Fijačko Kobić kao Đula i Stjepan Franetović kao Mićo (Ero).

Festival Zagreb Classic počeo je 21. lipnja nastupom Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a, a nakon “Ere s onoga svijeta” na programu je koncert Zagrebačke filharmonije i Gorana Bregovića 29. lipnja te nastup Orkestra mladih iz San Josea (SAD) 30. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operom pod zvijezdama 1. srpnja obilježit će se 25 godina emisije Opera Box uz nastup Zbora i Simfonijskoga okrestra HRT-a pod ravnanjem Ive Lipanovića i uz solističke nastupe sopranistica Valentine Fijačko Kobić, Kristine Kolar, Ivane Lazar i Martine Zadro, mezzosopranistica Dubravke Šeparović Mušović i Ivane Srbljan, tenora Domagoja Dorotića i Tomislava Mužeka te baritona Ljubomira Puškarića i Giorgia Suriana.

Na pozornici na Trgu kralja Tomislava 2. srpnja Simfonijski puhački orkestar OSRH, uz soliste, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i Zagrebačke dječake izvest će kantatu “Carmina burana” Carla Orffa, a 4. srpnja ponovno će nastupiti Zagrebačka filharmonija uz ansambl “romskoga kralja violine” Robyja Lakatosa.

Festival će 6. srpnja zatvoriti Gradsko kazalište Komedija programom “Od operete do mjuzikla – 100 posto Komedija”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.