(FOTO) Obitelj Hajdarević: Stolac za papu mora biti perfektno urađen

Obitelj Hajdarević iz Zavidovića već više od pedeset godina bavi se stolarskim i dubokim duborezom – zahtjevnim umijećem koje, kako kažu, „traži da se unese duša u njega“. Ne čudi stoga što je upravo njihovoj obitelji povjerena čast izraditi stolac za papu Franju koji 6. lipnja dolazi u Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jednostavno ću reći da otkako smo dobili taj posao da izradimo stolac za papu Franju, ne mogu spavati od miline i koliko mi je srce puno. Ovo što govorim zaista i mislim iz dubine srca i duše jer raditi stolac za prvog čovjeka svijeta nije mala stvar, treba imati tu sreću”, kaže 61-godišnji Salem Hajdarević koji sa svoja dva sina, Edinom i Benjaminom, intenzivno radi na izradi Papina stolca zbog kojega su svi su drugi projekti stavljeni na čekanje, jer „stolac za Papu mora biti perfektno urađen“.

Ova pobožna muslimanska obitelj svojim je umjetničkim djelima opremila brojne vjerske objekte u Bosni i Hercegovini, a mnogi suveniri koji se prodaju u Međugorju izašli su iz njihove radionice. Ipak, stolac za papu Franju je nešto posebno!

“Ovo je projekt mog života i uzbuđen sam zbog toga. Nisam mogao vjerovati da upravo ja radim taj stolac. Moj otac je došao na tu ideju odmah nakon vijesti u medijima da papa Franjo dolazi u Sarajevo, pa je predložio da mi izradimo stolac. Naravno, odmah smo stupili u kontakt sa župnikom u Zavidovićima Mirom Bešlićem”, rekao je s oduševljenjem 33-godišnji Edin Hajdarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, papa Franjo je na Angelusu 1. veljače objavio kako 6. lipnja dolazi u posjet Sarajevu s ciljem „ohrabriti tamošnje katolike u katoličkoj vjeri te pridonijeti učvršćenju bratstva i mira“.

Njegova je najava dočekana s oduševljenjem i to ne samo od strane katoličkih vjernika. Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović izjavio je kako muslimani s radošću očekuju posjet pape Franje, te poručio kako su „poglavari Katoličke Crkve dragi gosti u Bosni i Hercegovini“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.