(FOTO) Osijek: Humanitaran vikend za Marijine obroke u Slavoniji

Foto: Marijini obroci

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u najsiromašnijim zemljama svijeta pokreće program prehrane u školama. Trenutačno više od 1,3 milijuna djece svakodnevno prima topli obrok na mjestu obrazovanja.
Marijini obroci Hrvatska danas osiguravaju školske obroke za više od 11.500 gladne djece zahvaljujući velikodušnim donacijama hrvatskih podupiratelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bliži nam se Božić, vrijeme darivanja, nade i ljubavi. Volonteri Marijinih obroka iz Slavonskog Broda i Osijeka pozivaju vas da se u vremenu darivanja prisjetite i onih koja je naša pomoć najpotrebnija.

U subotu, 22. prosinca Udruga Zdravo trčanje uz pomoć volontera Gradskog društva Crvenog križa Osijek sedmu godinu zaredom organizira Humanitarnu božićnu utrku u Osijeku. Utrka kreće u 11 sati ispred VK Iktus, a svi trkači svojom će sugeriranom kotizacijom od 10 kuna podržati rad Marijinih obroka. Humanitarna utrka sastoji se od dvije staze, jedna od 4,2 kilometra i jedna od 10 kilometara. Za koju se god duljinu odlučite, pomoći ćete u širenju riječi o humanitarnoj organizaciji Marijini obroci.
Utrka je ujedno i natjecateljskog karaktera i boduje se u sklopu redovne Lige Zdravo trčanje Osijek XII kolo. Organizatori pri tome naglašavaju kako ne postoji zadani vremenski limit, tako da kraću dionicu od 4,2 kilometra svatko može istrčati ili prošetati.
Kako bi utrka dobila božićnu notu, pozivaju se svi koji imaju božićne kape ili božićnu odjeću da je ponesu na trčanje.

Istoga dana humanitarno će se djelovati i u Slavonskom Brodu, gdje volonteri organiziraju Večer Marijinih obroka koja će početi u 19 sati u prostorima HVIDRA-e (Ulica Stjepana Marjanovića 2).
Cilj je događaja informirati sve okupljene o dosadašnjim aktivnostima, brojnim humanitarnim akcijama i Projektu Ruksak te prikupiti donacije kroz božićnu kampanju Veliki obiteljski Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22. prosinca bit će pravi humanitarni dan za Marijine obroke u Slavoniji. Bez obzirana to jeste li sportaš i dobro podnosite niske temperature, ili ste ipak za druženje u toplom, vikend pred nama donosi nešto za svakoga.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Marijinim obrocima

• Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.

• Marijini obroci hrane preko 1.300.000 gladne djece svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

• Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.

• Kampanja Marijinih obroka započela je 2002. godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: “Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.”

• Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 15 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru, gdje svakodnevni obrok prima oko 11.500 gladne djece.

• Posjetite www.marysmeals.hr za više informacija o Marijinim obrocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.