(FOTO) “Po pedali za Mariju – od Rijeke do Žepča” – 850 kilometara biciklističkog hodočašća

Foto: Don Goran Antunović

Prošle godine povodom 200. godišnjice rođenja don Bosca salezijanac don Goran Antunović služeći tada na župi Marije Pomoćnice na Knežiji u Zagrebu, organizirao je duhovnu biciklijadu od Trsta do Torina kako bi zajedno s mladima iz cijeloga svijeta proslavili 200-ti rođendan don Bosca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu ni slutili da neće stati na tome, već da će njihovo bicikliranje prerasti u tradiciju. Već na samom putu u predivnoj atmosferi ispunjenoj molitvom i druženjem rodila se ideja o ponovnom bicikliranju. Budući don Goran trenutno djeluje u Župi Marije Pomoćnice u Rijeci, krenuli su 25. srpnja i biciklirat će do 4. kolovoza od Rijeke do Žepča zaustavljajući se najviše u Svetištima Naše Nebeske Majke. Hodočašće su nazvali “Po pedali za Mariju – od Rijeke do Žepča”.

Od Rijeke preko Karlobaga, Zadra, Knina, Sinja, Veprica, Međugorja, Tomislavgrada, Novog Travnika i Žepča mladi bicklisti, njih 16, prijeći će ukupno oko 850 km. U ovoj njihovoj biciklističko-duhovnoj avanturi želimo im sve najbolje da sretno stignu svome željenom cilju i da kroz radost bicikliranja, druženja i molitve rastu u zajedništvu s Bogom i međusobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrabrim savladavanjem svakodnevnih životnih prepreka, prihvaćanjem različitosti, pomaganjem u neizvjesnim i neplaniranim situacijama rastite u Kristu”, poruka je mladih biciklista. Neka i ova bickilijada bude poziv mnogima da svoje slobodno vrijeme i svoj godišnji iskoriste na izgradnju duše i tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.