(FOTO, VIDEO) Pogledajte kako su sućuraške maškare ‘osudile’ Milorada Pupovca

Foto: Luka Ištuk

Sućurani su ove godine ocijenili da je glavni krivac za sve nedaće u protekloj godini bio čelnik SDSS-a, političar Milorad Pupovac, ili kako ga je prof. dr. sc. Anđelko Milardović nazvao – “paravladar Republike Hrvatske, jer bez njega Andrej Plenković ne može ništa“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Prof. Anđelko Milardović za Narod.hr: ‘U Plenkovićevom sukobu s Grmojom zadnju liniju obrane držao je Pupovac’

> (VIDEO) Marija Selak: ‘Pupovac je javna osoba i zbog političkog angažmana može biti kritiziran, ne može se to dovoditi u kontekst nasilja prema Srbima’

Sućuračke maškare pobrinule su se da njihov slavljenički 20. Sućuraški krnjeval ove godine dobije i više nego dovoljno medijskog prostora, ali prije svega oduševio je publiku koja ih je pratila od Pilane do rive te izazovu razočaranje kod onih koji im se nisu pridružili već ostali doma. Tako su članovi KPU Kampanel u subotu priredili pravo karnevalsko ludilo u svom mjestu, a sve što je prikazano navelo je brojnu publiku na smijeh i suze, a bilo je tu svega, navodi kastela.org.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek otkačena ekipa Kampanela dovela je tako u Sućurac predsjednicu Kolindu i cijeli kolorit dodjele medalja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji pa se tu našao dio hrvatske reprezentacije i manji dio francuske reprezentacije, Putin i Macron, držač kišobrana i mnogi drugi, a svi su imali priliku osjetiti s kakvim emocijama predsjednica dijeli poljupce i koliko joj je stalo do pehara, koji je, unatoč njenim nastojanjima, završio u Francuskoj.

U Sućurac su ovog dana, s ciljem širenja bratstva i jedinstva, stigli i vaterpolisti Crvene zvezde, a kako bi se obranili od napada Torcidaša, jedni su bježali dok je Aleksandro bio primoran, nakon splitske rive, izmjeriti temperaturu mora i u Kaštelanskom zaljevu, a sve uz zvuke ritma Zvezdine navijačke pjesme i Banov buć, bać, boć.

Posebno veselo bilo je i dolaskom gostiju Poklada iz Donjih Kaštela, koji su u Sućurac premjestili Markov trg i guske u magli koje se tamo nalaze. S njima su stigli i Milorad Pupovac te Andrej Plenković. Prvi je svirao, drugi je plesao, a na zvuke Užičkog kola zaplesali su i pripadnici hrvatske svečane garde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sućurani i prijatelji imali su priliku prvi pozdraviti i konvoj kineskih kamiona s građevinskom mehanizacijom te radnicima, koji su došli graditi tunel kroz Kozjak. Prema svemu sudeći, radovi će teći bez problema, jer su upravo sućuračke maškare dobile zaduženje nadzora nad radovima.

Karnjevalska povorka 20. Sućuraškog krnjevala, osim ovih točaka koje su izazvale salve smijeha, dovela je u Sućurac, unatoč svemu i Kambelovčane, koji su u kočiji uz kraljicu Sućuraškog krnjevala Majdu Ban, vozili i kaštelanskog gradonačelnika Denisa Ivanovića te pročelnicu Sandru Zokić. Nastupile su i Kaštelanske mažoretkinje te stotinjak djece iz dječjih vrtića, među njima crnci iz dječjeg vrtića Sunce moje malo, klaun Pjer iz vrtića Neven te mali znanstvenici iz Maginje. Učenici škole Kneza Mislava predstavili su se s točkama Mali matematičari, Ronioci, Stari Rimljani, Družba Pere Kvržice, dok su članovi SAU Putalj, udruge KOM-a i KUD-a Putalj na rivu sa Pilane stigli kao ovčice, Mašokraft i Luna Park.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz goste iz KKU Poklade, u povorci su gostovali i solinski Cirimigini, Omiški gusari te maškare udruge Rašpin jute iz Trogira.

A na kraju povorke, kako to uvijek biva, išao je glavni krivac za sve što je Sućurane živciralo, ljutilo, zbog čega su se smijali od muke i plakali još od prošlog krnjevala, a ovaj put ta je „čast“ pripala liku Milorada Pupovca koji se nikako odlučiti „malo jesam, malo nisan“.

> (VIDEO, FOTO) Maškare u Kaštel Sućurcu: ‘Kako Pupovac svira, tako Plenković pleše’

E kad je bilo već tako, na kraju krnjevala maškare su ga osudile i od njega je ostao tek dimni trag poviše sućuračkog Velikog mula, navodi kastela.org.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.