(FOTO, VIDEO) U subotu 11. svibnja koncert katoličke duhovne glazbe po prvi puta će napuniti najveću hrvatsku sportsku dvoranu

progledaj srcem
Foto: Laudato TV

Prvi put u Hrvatskoj koncert katoličke duhovne glazbe napunit će najveću hrvatsku sportsku dvoranu, zagrebačku Arenu. Peta sezona koncerta koji je do danas postao najveći katolički susret molitve i slavljenja pjesmom u ovom dijelu Europe, i ove godine okuplja najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Hrvatskoj: Božja pobjeda, Alan Hržica, Emanuel, sestre Palić, Rafael Dropulić Rafo, Ante Cash, zbor Mihovil, fra Marin Karačić, Hanna i sestre Halužan. Arena je gotovo rasprodana: od ukupnih 18.500 mjesta tri dana prije početka rasprodano je oko 17.500 karata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert duhovne glazbe “Progledaj srcem” organiziraju Laudato TV i udruga “Ime dobrote”, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za proizvodnju programa Laudato TV-a, obiteljske televizije koja promiče kršćanske vrijednosti.

“Ovaj porast interesa za duhovnu glazbu svjedoči zapravo o gladi za nadom, ljepotom, pravdom, istinom… u konačnici za samim Bogom. Ono što je posebno lijepo na koncertima duhovne glazbe je pratiti atmosferu nakon samog koncerta gdje zavlada jedna iskrena radost koja traje danima.” ističe Alan Hržica, jedan od prepoznatljivih imena hrvatske duhovne glazbene scene.

Posljednjih godina u Hrvatskoj interes za duhovnom glazbom je u zamjetnom porastu, no koncert “Progledaj srcem” izašao je iz okvira do sada viđenog te zbog gotovo rasprodane najveće sportske arene u Hrvatskoj, već sada privukao pažnju domaćih i međunarodnih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelji programa su s. Dijana Lončarek, Marin Perišić i Josip Kežić, dok glazbenim sastavom ravna Goran Kovačić. Duhovne poticaje na samom koncertu uputit će svećenici vlč. Boris Jozić i fra Jozo Grbeš.

Najveći koncert suvremene duhovne glazbe u ovom dijelu Europe pod nazivom ‘Progledaj srcem’ održat će se u subotu 11. svibnja 2019. g. u Areni Zagreb s početkom u 20:00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.