(FOTO) U Zrinu proslavljen titular župe: Našašće svetog Križa

Foto: narod.hr

Na blagdan Našašća Sv. Križa, u četvrtak, 3. svibnja proslavljen je titular stradale župe Našašća sv. Križa u Zrinu. Misno slavlje predvodio je arhiđakon Gorsko-zrinski preč. Dragutin Papić na ostatcima nekadašnje zrinske župne crkve. U koncelebraciji je bio mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar Sisačke biskupije i ravnatelj Zaklade za gradnju crkve u Zrinu, domaći župnik vlč. Stjepan Filipec i preč. Ivan Benković, župnik i dekan u Repušnici. Sv. Misi su nazočili potomci Zrinjana, njihovi prijatelji i poznanici te članovi Zaklade za gradnju crkve u Zrinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prigodnoj je propovijedi mons. Cvitkušić rekao da se Sveti Križ na ovim zrinskim prostorima časti već od početka 16. stoljeća, dodavši da je ne samo povijest Zrina u znaku Križa već i cijela povijest Hrvatskog naroda. „A Križ nam je sveti znak, najveća svetinja. Krist je podignut na križ „da svaki koji vjeruje, u njemu ima život vječni“.

Propovjednik se potom zapitao što je Isusa otjeralo na Križ, odgovorivši da je on to učinio zbog naših grijeha, ali pokretačka snaga koja ga je dovela na Križ bilo je nešto božansko – ljubav prema ljudima. „Križ je simbol Božje ljubavi prema svakome od nas. Zato nam je on svet“, zaključio je propovjednik.

Poslije misnog slavlja uslijedilo je druženje na posjedu obitelji Petanjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.