George Michael umro u svom domu – uzrok smrti za sada nepoznat

Foto: fah

Britanski pjevač George Michael umro je u svojem domu u Oxforshireu u 53. godini, objavili su u nedjelju britanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pop superstar koji je u karijeri prodao 100 milijuna nosača zvuka umro je mirno, a u njegovoj smrti nema sumnjivih okolnosti, potvrđeno je iz policijskih izvora.

“S velikom tugom potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj George preminuo mirno u svojem domu tijekom božićnog razdoblja. Njegova obitelj moli za poštivanje privatnosti u ovim emocionalno teškim trenucima”, objavio je pjevačev publicist.

George Michael, pravim imenom Georgios Kyriakos Panayiotou, rođen je u Londonu, a na glazbenu scenu probio se kao član dua Wham! (s Andrewom Ridgeleyom), čiji su singlovi i prvi album poharali top liste 1983. godine. S drugim albumom osvojili su i SAD, pri čemu je hit “Wake Me Up Before You Go-GO” bio prvi na ljestvicama Britanije i SAD-a, a “Careless Whisper” u čak 25 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U solo karijeru krenuo je 1987. izdavši album “Faith”, koji se u svijetu prodao u 20 milijuna kopija. Ukupno je zabilježio sedam pjesama na broju jedan na britanskoj top-listi i osam na broju jedan Billboardove liste u SAD-u.

U tridesetogodišnjoj karijeri osvojio je brojne glazbene nagrade – tri Brit Awardsa, četiri MTV Video Music Awardsa, tri American Musical Awards i dva Grammya.

Borio se s depresijom jer mu je partner Anselmo Feleppa 1993. preminuo od AIDS-a, a koju godinu kasnije umrla mu je i majka. Tek 1998., nakon što ga je policija u Los Angelesu uhitila zbog nećudoređa, objavio je da je homoseksualac. Nije to htio javno priznati dok mu je majka bila živa, objasnio je poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 21. stoljeću naslovnice je više punio zdravstvenim problemima i bizarnim incidentima nego glazbom. Prikupio je nekoliko policijskih kazni zbog posjedovanja marihuane i cracka, uključujući i dvomjesečnu zatvorsku kaznu 2010. kada je svojim automobilom, vozeći drogiran, uletio u izlog prodavaonice u Londonu. Nekoliko tjedana proveo je u bolnici u Beču 2012. boreći se s teškom upalom pluća. Kasnije je izjavio da je bio blizu smrti.

Godinu poslije završio je u bolnici u Britaniji pošto je pri punoj brzini ispao iz Range Rovera sa suvozačkog mjesta. Lani je na twitteru opovrgnuo optužbu supruge svoga nećaka da i dalje puši crack. “Dragi moji, ne vjerujte tom smeću u novinama”, napisao je.

Michael je 2006. bio uhvaćen u Hampstead Heath parku, mjestu koje je poznato kao noćna destinacija za muškarce koji traže seks sa drugim muškarcima. Kako je tada pisao britanski tisak, Michael je imao seksualni odnos u parku sa Normanom Kirtlandom (58), nezaposlenim vozačem kombija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je seks na javnim mjestima zakonom zabranjen u Britaniji, Michael nije optužen, jer ga policija nije uhvatila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.