HAZU potpisala sporazum s Kineskom akademijom

Foto: HAZU

Potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt i predsjednik Kineske akademije društvenih znanosti Wang Weiguang potpisali su u srijedu 21. rujna u palači HAZU Sporazum o znanstvenoj suradnji dviju akademija. Sporazumom je predviđen nastavak njihove suradnje započete Sporazumom iz 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnja će obuhvatiti organizaciju zajedničkih znanstvenih konferencija, simpozija i savjetovanja o temama od zajedničkog interesa, uzajamnu akademsku razmjenu znanstvenika i stručnjaka te zajednička istraživanja i publikacije.

Akademik Neidhardt je Wang Weiguanga i članove njegove delegacije izvijestio o povijesti i ustrojstvu HAZU, dok je Wang izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju akademija, kao i ukupnim odnosima Kine i Hrvatske.
Uz akademika Neidhardta, potpisivanju Sporazuma nazočili su i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju HAZU akademkinja Milena Žic Fuchs i tajnica HAZU Marina Štancl.

Tijekom razgovora posebna pažnja posvetila se nastavku suradnje u sklopu Mreže Kine i 16 država srednje i istočne Europe (China-CEE Countries Think Tanks Network). Na simpoziju održanom prošle godine u sklopu Mreže u Pekingu i Šangaju nazočila je akademkinja Žic Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Kine razgledali su i Strossmayerovu galeriju starih majstora HAZU te Bašćansku ploču. Tijekom boravka u Zagrebu susreli su se i s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damirom Borasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.