HDU: Među najprodavanijim izdanjima čak 40 najvećih klapskih hitova

Foto: snimka zaslona/Scardona

U izdanju diskografske kuće Scardona nalazi se kompilacija “40 najvećih klapskih hitova” i to punih 100 tjedana, a spada u 40 najprodavanijih albuma u Hrvatskoj (visoko sedmo mjesto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Klapski ‘novi val’ krenuo je krajem devedesetih s obradama Gibonnijevih pjesama koje su otvorile put u srca mladih generacija koje nisu do tada uopće slušale klapsku glazbu. Kasnije je bilo posve prirodno da se klape okrenu prema vlastitim pjesmama i donesu svoju glazbu koja je u doticaju s novim vremenima. U svega nekoliko godina dobili smo pregršt sjajnih pjesama i klape kojima je sada potpuno normalno puniti stadione, arene, sportske dvorane”, komentirao je direktor Scardone Branko Paić, autor kompilacije.

Foto: Snimka zaslona

Rekao je da su ponosni na činjenicu kako je ova kompilacija apsolutni rekorder službene top liste prodaje s čak 100 tjedna na listi.

Uz klapske pjesme, svoj uspješni niz nastavlja Mia Dimšić koja s albumom “Život nije siv” drži vrh službene top liste prodaje. Mijin drugi album “Božićno jutro” nalazi se na četvrtom mjestu liste, a prvih pet pjesama zatvara kompilacija u izdanju Croatia Recordsa “40 velikih hitova: Dječje pjesme – kad se male ruke slože”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono nešto naše” pjesma je Željka Bebeka koja se nalazi na drugom mjestu, a Čolićeva pjesma “Ono malo sreće”  je na trećem mjestu najprodavanijeg izdanja u Hrvatskoj.

Ed Sheeran se nalazi na prvom mjestu u kategoriji inozemnih izdanja s albumom “Divide”, a iza njega se nalazi U2 s pjesmom “Songs of Experience“, a iza njih slijedi 2Cellos s najnovijim albumom “Score“.

Hrvatska diskografska udruga donosi Top listu na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.