‘Holywin – svetost pobjeđuje’ – poziv na bdijenje uoči svetkovine Svih svetih

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije uoči svetkovine Svih svetih prošlih je godina pripremao „Holywin – svetost pobjeđuje“, događaj koji je okupljao stotine mladih na zagrebačkoj Šalati na zajedničkom misnom slavlju i predstavi o svecima i blaženicima. Ove godine zbog pandemije koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb, Holywin se neće održati u dosadašnjem obliku s obzirom da je dvorana Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati oštećena u potresu, a trenutne epidemiološke mjere ne preporučaju okupljanje većeg broja ljudi, piše IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek potiče i poziva svećenike i mlade da uoči svetkovine Svih svetih, u subotu 31. listopada, bdijenje organiziraju u svojoj u župi uz svetu misu, katehezu i euharistijsko klanjanje koje može biti organizirano na razini župe ili dekanata.Kao temu ovogodišnjeg Holywina preporučuje se život bl. Carla Acutisa, mladića kojeg je papa Franjo proglasio blaženim 10. listopada ove godine u Asizu.

Materijale za organizaciju bdijenja Holywin možete preuzeti ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.