Interliber 13. – 18. studenoga: 300 izlagača iz 13 zemalja predstavljaju svoje knjige

Foto: Fah

Ovogodišnji 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma gdje će više od 300 izlagača iz 13 zemalja od 13. do 18. studenoga izlagati svoja izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelje, kako ističu organizatori, očekuje predstavljanje novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženje i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni programi te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, brojni okrugli stolovi i panel rasprave.

Prateći programi organiziraju se u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i izlagačima.

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u Premium programu koji će ugostiti i inozemne književnike, a uređuju ga urednici hrvatske književne scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ove godine bit će organiziran edukativno-zabavni program za djecu. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja HIGH FIVE, a ove će godine na sajam doći i najbolji hrvatski ‘kvizaši’ radi Ekipnog državnog prvenstva.

Inteliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, kako bi se kroz natječaj svake godine popunio knjižni fond odabrane školske knjižnice i podigla svijest o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

Posebno osmišljen Premium program odvijat će se na galeriji 5. paviljona i na glavnoj pozornici u 6. Paviljonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Interliberu i škotska autorica Gail Honeyman, norveški autor kriminalističkih uspješnica Thomas Enger i drugi

Uz predstavljanje knjiga, naglasak je na zanimljivim panel diskusijama, uz prisustvo domaćih i međunarodno priznatih književnih zvijezda i stručnjaka.

Uz domaće autore organizatori najavljuju dolazak škotske autorice Gail Honeyman, koja je osvojila svjetsku književnu pozornicu knjigom “S Eleanor Oliphant je sve u redu”, koju će predstaviti na ovogodišnjem Interliberu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Interliber, navode organizatori, stiže i norveški autor kriminalističkih uspješnica Thomas Enger.

Novost na ovogodišnjem Interliberu je World Education Fair – Sajam svjetskog obrazovanja koji se održava 16. i 17. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Na World Education Fairu svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.

Široka ponuda moderne ruske književnosti

Izložbeni prostor Ruske Federacije hrvatskoj će publici ponuditi široku ponudu moderne ruske književnosti – od poezije do povijesnih djela i prijevoda. Hrvatskim čitateljima će omogućiti upoznavanje s autorima čija su djela već prevedena na hrvatski jezik, kao i nova imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ruskih pisaca na izložbenom prostoru će se tijekom trajanja Interlibera predstaviti Yuri Nechiporenko i Maxim Osipov.

U srijedu, 14. studenog, održat će se okrugli stol “Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu”.

Na izložbenom prostoru pojedinih nakladnika organizirana su predstavljanja knjiga i druženja s autorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.