Kamo na izlet u Hrvatskoj za vrijeme uskrsnih blagdana?

Iako meteorolozi ne najavljuju baš idealno vrijeme za predstojeće uskrsne blagdane, štoviše, u nekim dijelovima Hrvatske mogli bi imati vremenske uvjete koji su primjereniji zimi, mnogi će, naravno, oni koji si to mogu priuštiti, otputovati na neki obiteljski izlet s obzirom da se u Hrvatskoj za Uskrs ipak ima dosta toga za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opatija i Crikvenica od čokoladnih pisanica do gastronomskih običaja

Opatija, kao turistička destinacija u svako doba godine, pa tako i za Uskrs, nudi u ponedjeljak potragu za čokoladnim pisanicama, manifestacija počinje u 11 sati u Parku Angiolina. Naime, radi se o manifestaciji za najmlađe i nova je ponuda u Opatiji u organizaciji Turističke zajednice i Grada Opatije. Na Uskršnji ponedjeljak Opatija u spomenutom parku priprema podosta iznenađenja, ne samo za najmlađe. Opatija nije toliko daleko od glavnog grada Hrvatske, Zagreba, da ne bi Zagrepčanima za blagdane bila primamljiva, koji u velikoj mjeri za blagdane odlaze prema obali.

Kad smo već u Opatiji spomenimo Crikvenicu u kojoj će na Veliku subotu od 10 sati za goste biti pripremljen prikaz uskrsnih gastronomskih običaja uz obaveznu uskrsnu pogaču, riječ je o tradicionalnoj manifestaciji za ovo podneblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Salaj i Sajam pisanica u Pisarovini

Obitelj Salaj pored Čazme vjerujemo ne treba posebno predstavljati, svi pamtimo kako imanje spomenute obitelji izgleda tijekom božićnih blagdana, nešto slično je poznata i poduzetna hrvatska obitelj pripremila za Uskrs, ne po prvi puta. Naime, imanje obitelji Salaj od 6. travnja biti će ukrašeno sa 10 000 svjetlećih pisanica, nije milijun i nešto žaruljica kao za Božić ali je svakako izuzetan doživljaj. Za posjetitelje imanje će biti otvoreno od 15 do 21 sat, ulaznice za odrasle osobu prodaju se po 20 kuna, dok su ulaznice za djecu 10 kuna.

Nedaleko Zagreba smjestila se Pisarovina, riječ je o malom mjestu ali koje se nerijetko zna naći na karti poželjnih odredišta tijekom blagdana, U Zavičajnom muzeju Donja Kupčina, dan uoči Uskrsa, dakle, na Veliku subotu, od 11 do 13 sati održati će se pučka manifestacija Sajam pisanica, koje će se prodavati po simboličnoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek i veliki zeko

Slavonija također ne zaostaje za ostatkom Hrvatske, u slavonskoj prijestolnici, Osijeku, na središnjem gradskom trgu, na Veliki petak i Veliku subotu prodavati će se kolači, rakija, blagdanski ukrasi, uglavnom ponuda karakteristična hrvatsku žitnicu –  Slavoniju. Središnji osječki trg ukrašavat će veliki uskrsni zec od slame i uskrsno gnijezdo veličine za Guinnessovu knjigu rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.