Kardinal Bozanić: ‘Caritas mora prožimati svo djelovanje Crkve!’

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu u srijedu 17. prosinca 2014. godine u 17 sati s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predvođenih ravnateljicom s. Jelenom Lončar. Na susretu je bio i pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Valentin Pozaić, predsjednik Nadzornog odbora Caritasa te mons. Juraj Jerneić, predsjednik Caritasa.

U svojoj čestitci, u ime djelatnika i korisnika te štićenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena Lončar se podsjetila na riječi kardinala Bozanića iz njegove božićne poruke za 2013. godinu u kojoj je naglasio važnost susretanja kao iznimnog milosnog dara kojim je moguće posvjedočiti Božju blizinu.

U tom smislu, istakla je radost što se u rad Caritasa, kako središnjih ustanova tako i župnih caritasa, uključuje sve veći broj mladih ljudi. „Posebno nas raduje sve veći odaziv darivatelja i povjerenje koje imaju u Caritas kao ustanovu koja je tu za bližnjeg u potrebi i koja ulijeva sigurnost da će njihov dar naći svoj put upravo do najpotrebnijih“, istakla je s. Jelena zahvalivši kardinalu Bozaniću na svesrdnoj pomoći u radu kako bi rad Caritasa bio što eminentniji govor Crkve u suvremenom svijetu i čovjeku.

U obraćanju djelatnicima Caritasa, Kardinal je zahvalio na radu i žrtvama uloženim u ljubav prema bližnjima, osobito onima na marginama, naglasivši da Caritas mora prožimati svo djelovanje Crkve.

„Središnje ustanove Caritasa moraju biti mjesta povezivanja i animiranja kako bismo međusobno povezani sa svim ustanovama i pojedincima naše Nadbiskupije, što djelotvornije svjedočili ono što vjerujemo – da je Bog tu za čovjeka, bliz svakome, a osobito onima koji pate na bilo koji način. Crkva mora uvijek moći naći put do onih kojima treba pomoći“, istaknuo je kardinal Bozanić.

“Vi koji djelujete, u i kroz Caritas, najbolji ste glasnici Božića, jer upravo su oni maleni među nama, zaboravljeni, pritisnuti brigama i problemima života, bijedama i nepravdama, najbliži malenom djetetu Isusu koji je i sam proživio odbacivanje već prilikom svog dolaska na svijet”, zaključio je kardinal Bozanić čestitajući Božić i Novu godinu.

Na kraju susreta s. Jelena predala je Kardinalu dar pripremljen od štićenika Caritasova doma u Brezovici.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Zagrebačka nadbiskupija