Kardinal Bozanić primio posebnog savjetnika Predsjednice dr. Matu Granića: Na poklon dobio njegovu knjigu ‘DIplomatska oluja’

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Dr. Mate Granić poklonio kardinalu Bozaniću svoju knjigu “Diplomatska oluja”

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak 26. travnja 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu prof. dr. sc. Matu Granića, posebnog savjetnika predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.

Na susretu, u kojem je gospodin Granić poklonio kardinalu Bozaniću svoju najnoviju knjigu „Diplomatska oluja“, razgovaralo se o temama vezanim uz povijesne okolnosti nastanka i međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te o aktualnim izazovima za hrvatsku Državu i društvo.

Kardinal Bozanić zahvalio je gospodinu Graniću što je u svojoj najnovijoj knjizi, kao neposredni svjedok vremena nastanka i oslobođenja Hrvatske, iznio svoja svjedočanstva.

„Vaša svjedočanstva važna su za povijesnu istinu o našoj prošlosti kako za sve suvremenike tih povijesnih događanja, tako i za nove naraštaje koji nikad ne smiju zaboraviti tu istinu, jer i u sadašnjosti kao i u budućnosti postojat će oni koji će svojim nastojanjima pokušavati zamagliti povijesne činjenice i nametnuti neku svoju istinu“, rekao je Kardinal.

Gospodin Granić kardinalu Bozaniću je zahvalio za doprinos što ga Crkva daje u oblikovanju hrvatskog društva kao pravednog, demokratskog i uspješnog.

„Sveta Stolica i crkvene institucije u Hrvatskoj, posebno zagrebački nadbiskup Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, nose neizbrisive i ključne uloge u nastanku Hrvatske“, istaknuo je gospodin Granić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr