Književna večer Simfonijskog orkestra HRT-a u četvrtak u Lisinskom

Foto: lisinski.hr

Simfonijski orkestar HRT-a u sklopu svojeg će Majstorskog ciklusa u četvrtak 5. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka izvesti “simfonijsku književnu večer” s repertoarom Petra Iljiča Čajkovskog, Richarda Straussa i Srđana Dedića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT-ovi će simfoničari “glazbom pripovijedati” Shakespeareovu “Oluju”, te “tonovima ispričati” fantastične pustolovine tragikomičnog Cervantesova junaka Don Quixotea koje su Čajkovski i Strauss “preveli” u partiture.

Program koji sjedinjuje književnost i glazbu pod ravnanjem jednog od najsvestranijih hrvatskih glazbenika Mladena Tarbuka uveličat će solističkim nastupom mladi Skandinavac u strelovitom usponu, danski violončelist Jakob Kullberg, koji će preuzeti solističku ulogu i personifikaciju karakternog junaka viteza Don Quixotea.

Glazbenik kojemu nesmiljena britanska kritika laska riječima kako “čudesno kontrolira liniju i svira čisto čak i najnespretnije pasaže”, bio je student profesora Valtera Dešpalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pridružit će mu se, kao solist na violi, Krešimir Petar Pustički.

Na repertoaru je i Simfonijski stavak Srđana Dedića, “jedna od najboljih orkestralnih skladbi iz novije povijesti hrvatske glazbe”, koja će ljubiteljima glazbe “ponuditi čisto glazbeno uzbuđenje bez primjesa literature”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.