Komična opera “Pimpinone” premijerno idući tjedan u Maloj sceni

Foto: snimka zaslona

Zagrebačko kazalište Mala scena najavljuje u četvrtak, 30. ožujka svoju petu opernu premijeru namijenjenu mladima i odraslima, komičnu operu “Pimpinone” Georga Philippa Telemanna u režiji Frane Marije Vranković, s kojom će diplomirati tri mlade operne pjevačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ističe u najavi, riječ je o Telemannovoj uspješnici koja je u Hrvatskoj dosad postavljena samo jednom, pa se činila iznimno prigodnom za obilježavanje 250. godišnjice smrti tog baroknog skladatelja.

Petu glazbeno-scensku produkciju Male scene od 2013. postavlja redateljica Frana Marija Vranković, kojoj je to četvrta suradnja s kazalištem na Medveščaku, a koja je radnju odlučila prebaciti u današnje, moderno okruženje u kojem vlada tehnologija.

Tako, u njenoj inscenaciji, usamljeni bogataš Pimpinone postaje usamljeni “kompjuteraš” i zaljubljenik u Star Trek, a služavka koja se pokušava bogato udati njegova lijena, lijepa i vrckava čistačica Vespetta, koju je pronašao preko telemarketinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajući njegov Facebook, profil Vespetta otkrije da je Pimpinone bogat. Kako bi se dokopala njegovog bogatstva nastoji ga zavesti i navesti ga da je oženi. Nakon što je opčinjeni Pimpinone zaprosi, Vespetta nastoji upravljati njegovim životom.

Tri mlade operne pjevačice Valentina Mekovec, Maja Mužar i Manda Sviben utjelovit će ulogu Vespette te će s tom produkcijom i diplomirati, uz glazbeno vodstvo i klavirsku pratnju nagrađivanog pijanista Ivana Pernickog.

U ulozi Pimpinonea zagrebačkoj će se publici predstaviti mladi pjevači Josip Roša i Filip Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenografkinja je Marta Crnobrnja a kostimografkinja Anamarija Filipović-Srhoj.

Produkcija je nastala kao suradnja Male scene i udruge “Sve ostalo je glazba”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.