Kujundžić: Prepirke Milanovića i Plenkovića opasne su po nacionalnu sigurnost

ivan kujundžić
Foto: Fah

HDZ, baštinik je utemeljitelja moderne države Hrvatske dr. Franje Tuđmana stoga je prvi pozvan štititi i čuvati ugled Predsjednika Republike Hrvatske u javnom ophođenju. Posebno je pozvan štititi taj ugled u institucionalnom okviru, a to je Hrvatski državni sabor, mjesto saziva i opoziva Predsjednika i Vlade jer samo je Sabor iznad Milanovića i Plenkovića i HDZ-a, a Bog iznad Sabora!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ni Hrvatska nije pošteđena”

Dok bjesni Putinova agresija nad posijednjom europskom arkadijom Ukrajinom, ni Hrvatska nije pošteđena, doletjelo nam je u Zagreb i srce Hrvatske čelično pismo, ne ono, …pliva patke preko Save, već jednog opasnog “Leta ždrala”, u kom nešto piše..!
Sam Bog skrenuo je projektil milimetarski koji je promašio epicentar hrvatske sveučilišne mladeži, studentski dom Stjepan Radić! Možda slučajno, a možda i ne? No nezaboravimo “Sava” je bila i ostala simbol i epicentar hrvatskog studentskog otpora komunizmu ’71. i velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku ‘ 91. g., ističe Ivan Kujundžić, akademski kipar, dugogodišnji član HDZ-a, komentirajući pad bespilotne letjelice u Zagrebu.

> Kujundžić: HNB ponizila umjetničku struku, a politika pokazala (ne)sposobnost razumijevanja

> Kujundžić: Srbija je Zakon o kulturnom nasljeđu planirala najmanje pola godine, zašto hrvatska Vlada nije prije reagirala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Kujundžić: Evo zašto se Pupovac ukazao kao hrvatsko-srpski izaslanik na slavi akademije RS-a i Srpskog sveta

Puno je toga ovdje slučajnog indikativno što bi i NATO-v Stoltenberg morao znati!
No Hrvatska ni itko u ime nje, pa bilo Stoltemberg, Milanović ili Plenković, nemaju pravo kockati se njezinom slobodom i našom sigurnošću. Pa ovdje je posrijedi sraz s vojnom super silom Rusijom od čijih prijetnji se ustrašila Europa i svijet, SAD smiruje tenzije kako se neće vojno mješati u rat s Rusijom, koja ostaje bez ijednog ozbiljnog saveznika pa i Kine. Projektil u Zagrabu, slučajno ili namjerno, sutra može dolutati ne daj Bog na moru i eto ti, ne trebaju nam druge sankcije. Ključ u bravu i u protektorat gehzurück!
Naravno za ovo bi netko morao i odgovarati, kako bi se sutrra izbjegla katastrofa ali tko, MAĐARI, NATO, MI?!

Teška kriza vlasti

Mi bi se trebali otrijezniti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u teškoj krizi vlasti, koja se posebno zadnjih par dana, a i godina manifestira u nesposobnosti kohabitacije i bilo kakvog pristojnog razgovora i suradnje na relaciji državnika Plenkovića i vrhovnika Milanovića, što u ovo ratno vrijeme čini ukupnu našu atmosferu i situaciju frustrirajućom i s visokom dozom straha od mogućnosti da budemo napadnuti jer nitko više nije siguran. Svakodnevne svađe pa i zadnje i prepirke ko babe ili mala djeca, oko nečega što je nacionalna sigurnost moraju se naprasno i trenutno prekinuti!

Tu je naša odgovornost, i odgovornost naših središnjih političkih tijela, taman ona bila sutra u Saboru, u opozivu predsjednika Milanovića ili rekonstrukcije Vlade na čijim se pozicijama moraju nalaziti odgovorni ljudi od formata i nacionalni autoriteti. Oni koji ovu situaciju mogu iznijeti državnički i vojnički!

Treba misliti na djecu i njihovu budućnost

Ovakav daljni diskurs i komunikacija bilo da dolazila od Milanovića prema Plenkoviću i Banožiću ili obrnuto od Plenkovića i iz HDZ-a, ne da je neprimjerena, ona je opasna po nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje je do punog izražaja došla dječja i štreberska neiživljenost i državnička zaigranost koja je u krajnjoj mjeri opasna po Hrvatsku.

Uzdajmo se u svoju pamet i organiziranost, koja mora ovog trena biti na višem stupnju pripravnosti poradi ratne ugroze jer jalovom i kvazi EU jedinstvu i maenstream politici jedino se očituju šuplje glave kao šuplje NATO nebo iznad Mađarske i Hrvatske.
Bez ikakve smo moći dubljeg sagledavanja ovog geostrateškog prostora kog će se jedino riješiti na razini SAD & Rusije, nažalost možda prekasno po Ukrajinu i njen narod.
Ovo je ratno stanje!

U ovoj ratnoj situaciji moramo više misliti i na svoju djecu i njihovu budućnost.
No u ovim sudbonosnim trenucima naša srca su i misli s Ukrajincima i svima koji se zgražavaju i osuđuju ovu agresiju a to je čitavi civilizirani svijet, uzvikujući: “Slava Bogu mir Ukrajini”!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.