‘Marsovac’ ponovo prvi po gledanosti u američkim kinima

epa04947310 US actor/cast member Matt Damon attends the European film premiere of 'The Martian' at Leicester Square in London, Britain, 24 September 2015. The movie is released in the UK on 30 September. EPA/ANDY RAIN

‘Marsovac’, filmska priča o astronautu koji se bori da preživi na crvenom planetu, ponovo je na vrhu sjevernoameričke ljestvice najgledanijih filmova i nastavlja privlačiti gledatelje i nakon četiri tjedna prikazivanja u kinima, vidljivo je iz podataka koje je u ponedjeljak objavila tvrtka Exihibitor Relations.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji Blockbuster Ridleyja Scotta snimljen po znanstveno-fantastičnom romanu Andyja Weira, priča je o botaničaru kojeg je njegov tim ostavio na Marsu misleći da je mrtav i koji mora upotrijebiti svu svoju domišljatost dok čeka pomoć sa Zemlje. Prošlog tjedna je bio pao na drugo mjesto.

Zaradio je 15,7 milijuna dolara u 3500 kinodvorana u Sjedinjenim Državama i u Kanadi, a u četiri tjedna prikazivanja utržio je 166,2 milijuna.

Marsovac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi američki film ‘Goosebumps’ Roba Lettermana koji je prošlog tjedna, kada se počeo prikazivati, izbio na vrh, pao je na drugo mjesto, s prihodom od 15,5 milijuna, a ukupno 43,7 milijuna.

Opisuje čudovišta koja je zamislio autor i koja izlaze iz rukopisa u jednom gradiću, sa Jack Blackom i mladim Dylanom Minnetteom u glavnim ulogama.

‘Most špijuna’, film Stevena Spielberga s Tomom Hanksom ostaje na trećem mjestu treći tjedan prikazivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku hladnoga rata američka zvijezda u njemu glumi odvjetnika kojeg je CIA unajmila da pregovara o oslobađanju američkog pilota kojeg su zarobili Sovjeti, usprkos riziku za sebe i svoju obitelj.

Film je zaradio 11,4 milijuna a ukupno 32,6 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.