Mladi Hrvati iz Njemačke odali počast Jean-Michelu Nicolieru

Foto: kamenjar.com

Vodeći se geslom “Les héros ne meurent jamais” (heroji nikad ne umiru), mladi hrvatski U-14 nogometaši iz Njemačke su zajedno s vođama puta iz Odbora za sport Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke i svojim roditeljima odali počast hrvatskom branitelju i francuskom heroju Vukovara Jean-Michelu Nicollieru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi hrvatski nogometaši, koji sudjeluju na 15. Memorijalu hrvatskih branitelja u Vukovaru i koji svojom igrom i rezultatima oduševljavaju nogometnu publiku, u subotu su obišli značajnija mjesta iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Uz posjet Vodotornju, Spomen domu na Ovčari, ratnoj bolnici, položili su vijenac i slikali se ispred spomen biste Jean-Michela Nicoliera, francuskog dragovoljca koji je 1991. godine sudjelovao u obrani Vukovara te je mučki ubijen na Ovčari.

Tom prigodom, jedan od vođa puta i predstavnik roditelja Ante Udbinac govorio im je o herojstvu Jean-Michela Nicoliera koji je poveznica koja simbolizira duh Vukovara i hrabrost svih mladih ljudi koji su ga branili. “Hvala i pokoj vječni hrvatskom branitelju koji je kao dobrovoljac došao iz Francuske braniti Hrvatsku”, kazao je Udbinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jean Michel Nicolier rođen u Francuskoj 1966. godine. Nakon što je gledao jedan prilog na francuskoj televiziji o borbi Hrvata protiv srpskih agresora odlučio kao dobrovoljac sudjelovati u obrani Vukovara.

U Vukovar je stigao u kolovozu 1991. gdje se priključio postrojbi HOS-a koja je s ostalim postrojbama Hrvatske vojske branila napadnuti grad na Dunavu. U borbama za Vukovar je ranjen na Sajmištu.

Prebačen je tada u vukovarsku ratnu bolnicu odakle je nakon pada grada s ostalim ranjenicima odveden na Ovčaru. Tamo je mučki ubijen i do dana današnjeg nitko nije odgovarao za njegovo ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je istaknuti kako je Jean-Michel Nicollier samo jedan od sveukupno 481 stranog dragovoljca iz 35 zemalja koji su se priključili obrani Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.