Nadzornica scenarija u tužbi: Alec Baldwin ‘namjerno’ je ispalio smrtonosni hitac na setu filma ‘Rust’

Alec Baldwin
Foto: Snimka zaslona; fotomontaža; Narod.hr

Nadzornica scenarija “Rust” Mamie Mitchell i njezina odvjetnica Gloria Allred podnijele su tužbu protiv Aleca Baldwina, prenosi nypost.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tužbi, Mitchell je tvrdila: “Alec Baldwin je namjerno, bez opravdanog razloga ili opravdanja, napeto, pucao i punio pištolj, iako nadolazeća scena koja će se snimati nije zahtijevala napinjanje i ispaljivanje vatrenog oružja.”

Također je rekla da je svaki sigurnosni protokol osmišljen kako bi se osigurala sigurnost s vatrenim oružjem na snimanju zanemaren, kao što je prisutnost bojevog streljiva na snimanju, te da su “radnje koje su poduzete” tog dana “bile protiv svih industrijskih normi”.

Hanna Gutierrez-Reed, koja je bila oružar na setu “Rust”, također je navedena kao optužena u tužbi protiv glumca i filmske produkcijske kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom tiskovne konferencije u srijedu u Los Angelesu, njezina odvjetnica Gloria Allred rekla je da postoje znakovi upozorenja o opasnim uvjetima na setu koji se odnose na oružje samo nekoliko dana prije pucnjave 21. listopada. Rekla je da je kamerman izvijestio da su tijekom probe na jednom od snimaka iz kabine došlo do dva pražnjenja iz pištolja. Snimatelj je navodno rekao voditelju proizvodnje u tekstu: “Ovo je super nesigurno”, rekao je Allred.

Pomoćnik redatelja nije trebao Baldwinu dati pištolj

Odvjetnik je dodao da događaji koji su doveli do pucnjave ne predstavljaju “obični nemar” jer su Baldwin, producenti i drugi bili “nepromišljeni” ne pridržavajući se strogih smjernica kada je u pitanju bojno streljivo i oružje na setu.

> Alec Baldwin ponovno se oglasio o korištenju oružja na filmskom setu
> Baldwinova supruga na Instagramu objavila fotografije na kojima su svi nasmijani: ‘Tako očajno želi pozornost!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tužbi, Mitchell je navela da je Baldwin, “kao veteran u industriji”, trebao znati da je Prop Master ili Armourer jedina osoba koja bi mu trebala dati pištolj. Mitchell je također rekla da pomoćnik redatelja nije trebao Baldwinu dati pištolj i da je glumac trebao znati da se ne može pouzdati u pomoćnikovu izjavu da se radi o “hladnom pištolju”.

Mitchell tuži za neodređeni iznos za gubitak buduće zarade, posebne i opće štete, odvjetničke naknade i kaznenu odštetu.

Trauma za cijeli život

Na konferenciji za novinare Mitchell je rekla da su je proganjaju sjećanja da je vidjela kako su joj kolege i prijatelji pucani ispred nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznova i iznova proživljavam pucnjavu i zvuk eksplozije iz pištolja”, kazala je Mitchell.

“Depresivna sam. ne osjećam se sigurno. Osjećam da bi mi se u svakom trenutku bilo što moglo dogoditi i onima do kojih mi je stalo koji stoje blizu mene – rekla je.

“Nemam osjećaj za zaštitne ograde u svom životu da me čuvaju. Plašim se budućnosti. Ova nasilna tragedija oduzela mi je radost u životu. ”

Baldwin nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.