Njemačka sutkinja pokrenula zanimljivu inicijativu: Alojzije Stepinac zaštitnik sudaca i odvjetnika

Foto: zg-nadbiskupija.hr

“Bio je optimističan, strpljiv, vjeran Bogu. Samo tjedan dana prije smrti osvrnuo se na nepravednu presudu, koja je postupno dovela do njegovog ubojstva. To mora biti upozorenje nama sucima, pravnicima, pravosuđu, da sudimo uvijek neovisno, zastupamo samo istinu i pravednost”, rekla je Claudia Stahl na predstavljanju knjige mons. dr. Jurja Batelje “Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca”, održanom u srijedu navečer na Sveučilištu u Zadru gdje je iznesena i inicijativa o proglašenju Stepinca zaštitnikom sudaca i odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Dr. Juraj Batelja: ‘Na Stepinca je izvršeno 5 atentata, 3 u Lepoglavi, a Manolić zna kako je Udba ukrala njegovo srce!’

Predstavljanje knjige o mučeništvu blaženog Alojzija Stepinca

U priopćenju sa Sveučilišta u Zadru stoji i da je na na zadarsku promociju došla Claudia Stahl, Njemica koja je zbog Stepinca naučila hrvatski jezik. S njegovim imenom susrela se u dokumentima vezanim za Treći Reich, a kako je tada proglašen blaženim zaintrigirala se za slučaj. Nakon što je zahvaljujući njegovom zagovoru položila teški ispit, koji joj je kasnije omogućio da postane sutkinja, posvetila se proučavanju njegovog djela te izdala obimnu knjigu na njemačkom jeziku. U Hrvatsku je došla kako bi promicala novu ideju, da se Stepinca proglasi zaštitnikom sudaca i odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batelja: Stepinac je branio pravo hrvatskog naroda na njegovu državu, a ne NDH

Dr. Juraj Batelja: ‘Nema sumnje da će blaženi Alojzije Stepinac biti proglašen svetim’

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.