Od 4. do 7. srpnja – Susret hrvatskih misionara i misionarki iz cijelog svijeta!

Foto: Dubrovačka biskupija

Od 4. do 7. srpnja u Dubrovniku i Dubrovačkoj biskupiji održat će se 28. susret hrvatskih misionara i misionarki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz Tanzanije, Zambije, DR Konga, Perua, Haitija, Solomonskih otoka, Ekvadora, Islanda, Kosova, Albanije, Mozamika i Ugande, tom će prigodom međusobno podijelili iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočili vjernicima ove Biskupije svoje poslanje.

Susret će okupiti pedesetak sudionika, a započinje u ponedjeljak 4. srpnja u 18.00 sati u dubrovačkoj katedrali svečanim misnim slavljem koje će predvoditi dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.

U utorak 5. srpnja u 9 sati u Dvorani učeničkog doma “Paola Di Rosa (Volantina 1) započet će radni dio ovogodišnjeg susreta, a na početku okupljenima će se obratiti biskup Uzinić, hvarsko-bračko-viški biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH vlč. Ivan Štironja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U radnom dijelu prezentaciju na temu: Globalni razvoj i uloga Hrvatske u razvojnoj suradnji održat će Natali Lulić-Grozdanoski i Dalibor Matić iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a prisutni misionari svjedočit će svoja misionarska iskustva.

U popodnevnim satima misionari će se uputiti u župe gdje će se sudjelovati na večernjim misama, te tom prigodom vjernicima svjedočiti svoje poslanje. Posjetit će župe: Čilipi, Cavtat, Stara Mokošica, Lapad, Boninovo, Crkva Male braće, Nova Mokošica, Svetište Gospe od milosrđa (Kapucini). Misionari će se susresti i s mladima u Biskupskom sjemeništu.

U srijedu 6. srpnja sudionici Susreta misionara uputit će se na hodočašće u svetište blažene Marije Propetog Isusa Petković u Blatu na Korčuli gdje će u 11.30 sv. misu predvoditi msgr. Slobodan Štambuk, hvarsko-bračko-viški biskup. u 19.00 sati misionari će se susresti s vjernicima župe Putniković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji 28. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u četvrtak 7. srpnja u 8 sati misnim slavljem u samostanskoj kapeli sestara Službenica Milosrđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.