Održana sjednica Povjerenstva za širenje glasa svetosti brata Ivana Bonifacija Pavletića

Povjerenstvo za širenje glasa svetosti brata Ivana Bonifacija Pavletića u Kutini, održalo je u nedjelju 15. ožujka prvu ovogodišnju sjednicu. Rok za eventualna protivljenja njegovim proglašenjem slugom Božjim prošao je bez primjedaba, a istekao je krajem prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvješće o započetom službenom postupku beatifikacije dao je predstavnik Družbe Sinova Bezgrješne, pater Mariano Passerini. U Rimu, gdje posebno aktivno djeluje postulator kauze Aleandro Paritanti, u pripremi je imenovanje tročlanog tima vještaka povijesne struke za ocjenu dosad prikupljene dokumentarne građe i drugih oblika koji promiču njegovo uzorno djelovanje.

Kutinsko Povjerenstvo za širenje glasa svetosti brata Ivana Bonifacija Pavletića predložilo je da se 25. lipnja o. g., na Bonifacijev 151. rođendan, svečano objavi proces, kojim bi se ostvarilo proglašenje blaženim. Odnedavno je u Družbi Sinova Bezgrješne u Kutini 28-godišnji brat Jeoruzo Hayohaya iz Filipina. Na sjednici se predstavio kratkom biografijom.

Nastavak dosadašnjeg, petogodišnjeg djelovanja u Družbi potvrdit će u nedjelju, 12. travnja, zavjetom u župnoj crkvi BDM Snježne. Tada će, znakovito u Godini posvećenoga života, prve zavjete izgovoriti Krunoslav Crkvenac, prvi Hrvat u spomenutoj Družbi nakon Bonifacija Pavletića. Polaganje zavjeta obavit će, dakle, na domaćem tlu i na hrvatskom jeziku. Inače, svakog 28-og u mjesecu je euharistijsko klanjanje, za uzdizanje sluge Božjeg brata Bonifacija Pavletića na čast oltara. U subotu, 28. ožujka, na Putu Bonifacija Pavletića (Zbjegovača-Gojlo) bit će organiziran Bonifacijev križni put. O Bonifacijevom životu svjedoči krajem svakog mjeseca emisija Radio Moslavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i dokumentarna izložba koju je priredila knjižničarka kutinske OŠ Zvonimira Franka, prof. Ana Demut. Zbog velikog zanimanja učenikâ, bila je postavljena u više obrazovnih ustanova Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. Također, priprema se knjiga Ivana Grbešića, povjerenika za duhovna zvanja Sisačke biskupije, o ulozi Bonifacija kao odgajatelja. U planu je i slikovita životna priča prilagođena učenicima od 9 do 13 godina, praćena radovima poznate ilustratorice Sonje Tomić.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.