Održana Vjeronaučna olimpijada Sisačke biskupije

Vjeronaučna olimpijada za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održana je u četvrtak 19. veljače u Biskupijskom ordinarijatu – Velikom Kaptolu i Osnovnoj školi 22. lipnja u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić, zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević, viši savjetnik za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje Sisačko-moslavačke županije g. Darjan Vlahov, voditeljica Odsjeka za školstvo Grada Siska Kristina Sučić i ravnatelji škola koje su sudjelovale u natjecanju. Na početku, okupljene su pozdravili predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, zamjenica župana Sinjeri Ibrišević i biskup Košić koji je učenicima uputio riječi ohrabrenja te otvorio Olimpijadu. U glazbeno – scenskom dijelu programa otvorenja nastupali su najmlađi članovi KUD-a „Hrvatsko srce“ iz Odre, te učenici Gimnazije Sisak i vjeroučitelj SŠ Viktorovac iz Siska Ivica Kovačić, koji su progovorili o papi Ivanu XXIII. i Drugom vatikanskom saboru.

Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade je “Drugi vatikanski sabor, a u natjecanju koje se sastoji od pojedinačnog pismenog testa, te grupnih zadataka „Tombole“ i „Milijunaka“ sudjelovalo je jedanaest osnovnih i pet ekipa srednjih škola. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Gvozd, drugo mjesto zauzela je OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, a treće OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće. U srednjoškolskom natjecanju prvo mjesto osvojila je SŠ Glina, drugo je zauzela SŠ „Viktorovac“ iz Siska, a treće SŠ Ivana Šveara iz Ivanić Grada.

Na kraju natjecanja predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko čestitala je učenicima na trudu koji su uložili u natjecanje, te njima i njihovim mentorima udijelila prigodne zahvalnice i poklone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.