Oscarovac Benicio Del Toro u Sarajevu kao počasni gost

U okviru natjecateljskog programa 21. Sarajevo film festivala (SFF) u četvrtak su publici predstavljeni austrijsko ostvarenje “Supersvijet” redatelja Karla Markovicsa i srbijanski film “Panama” u režiji Pavla Vučkovića no sedmi festivalski dan obilježio je prije svega dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine oscarovca Benicia del Tora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kao gost SFF-a pozvan u Sarajevo promovirati španjolski film “Savršeni dan” u režiji Fernanda Leona de Aranoe.

Prvi film na engleskom jeziku ovog već poznatog redatelja za okosnicu priče ima poratnu bosanskohercegovačku zbilju a Del Toro u njemu igra naslovnu ulogu jednog humanitarca koji pokušava pomoći lokalnom stanovništvu. Ulogu u ovom ostvarenju je dobio i bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Feđa Štukan.

Kao i brojne druge filmske zvijezde koje su proteklih godina posjetile SFF Del Toro je dobitnik nagrade “Počasno srce Sarajeva” za ukupni doprinos filmskoj umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijsko ostvaranje “Supersvijet” koje se natječe u najprestižnijoj konkurenciji za najbolji igrani film 21. SFF-a ponudio je dobru kameru i glumu Ulrike Beimpold u naslovnoj ženskoj ulozi no njegova je priča prilično ezoterična i koncentrirana je na elaboriranje temeljnih pitanja o vjeri u Boga i smislu života koja povremeno muče valjda svako ljudsko biće.

Ni sam redatelj Markovics, kako je iskreno priznao u Sarajevu, nije siguran hoće li ovaj film imati priliku dospjeti do većeg boja kino dvorana.

Srbijanski film “Panama” nudi potpuno drugačiju priču o mladima u suvremenom društvu čiji komplicirani i često površni odnosi sve više ovise o društvenim mrežama koji ih ponekad i presudno formiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.