Osnovano Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu

Pred oko tristo članova i gostiju u domu Hrvatske vojske u Lori 4. prosinca održana je osnivačka skupština Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu te su tim činom i Neretvani u Splitu dobili svoje zavičajno društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelokupni program u kojem su nastupili Zoran Bebić Beba, klapa Sv.Nikole, KUD Metković i Darko Matičević bio je vrlo sadržajan i nadasve zanimljiv. U samoj službenoj proceduri izabrano je vodstvo Udruge i to za predsjednika Toni Marević, za potpredsjednike Nikica Družijanić, Mišo Lojpur i Antonija Erceg, tajnika Marijo Popović te za članove Predsjedništva Zoran Jeramaz, Trpimir Jurić, Živka Obradović i Mišo Krstičević.

U Nadzorni odbor izabrani su Zoran Kežić, Zvonimir Ajduk, Darko Matičević, Blaženko Juračić i Dijana Oršulić. Skupu su se obratili i predstavnici neretvanskih gradova i općina; Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika Metkovića, Ivan Obradović, načelnik općine Zažablje te Nikola Krstičević načelnik općine Kula Norinska.

Posebno dojmljivo obraćanje imao je nadbiskup splitsko makarski Marin Barišić koji je rodom iz Vidonja. Istaknuo je da su glavni simbol neretvanskog kraja plemenitost i dobrota te da je to zasluga svih koji su ulagali u naš odgoj i obrazovanje, a sve uz vjeru prema svojoj Domovini i svojoj Crkvi. Također je potrebno istaknuti da nam je Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu uputilo poruku podrške te su istaknuli da nam stoje na raspolaganju po svim pitanjima. Na samom kraju obratio se novoizabrani predsjednik Toni Marević koji je izrazio zadovoljstvo odazivom Neretvana te istaknuo da nas sada očekuje rad za dobrobit cjelokupnog neretvanskog kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.