Papa Franjo na kraju posjeta Turskoj obišao djecu izbjeglice

Papa Franjo u nedjelju se susreo s nekoliko desetaka izbjeglica iz Sirije, Iraka i istočne Afrike na završetku trodnevnog posjeta Turskoj kojim je želio izgraditi veze s islamskim svijetom i založiti se za jedinstvo s pravoslavnim kršćanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se da će vam moj posjet, milošću Božjom, moći ponuditi malo utjehe u vašoj teškoj situaciji”, rekao je Papa skupini mladih korisnika pomoći salezijanaca, katoličkog reda posvećenog pomoći djeci.

“Vi proživljavate teške posljedice brutalnih sukoba i rata, koji su uvijek zlo i koji nikad ne rješavaju probleme nego, naprotiv, samo stvaraju nove”, rekao je Papa.

Sastanak je napustio nakon što je zagrlio nekoliko djece, 10 i 11-godišnjaka, izrazivši žal zbog toga što ne može s njima provesti više vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Djeca su ga jako dirnula”, rekao je jedan dužnosnik koji je nazočio tom susretu zatvorenom za javnost.

U Turskoj je smješteno više od 1,6 milijuna izbjeglica iz Sirije i Iraka, među kojima su tisuće kršćana koji su pobjegli pred progonom džihadista Islamske države, koji su zauzeli golema područja tih dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.