Papa Franjo oprao noge hendikepiranima

Veliki četvrtak u Vatikanu

Papa Franjo oprao je na Veliki četvrtak noge štićenicima rimskoga terapijskog centra Santa Maria della Providenza u kojemu borave osobe koje trebaju trajnu skrb. U obredu je sudjelovalo osam muškaraca i četiri žene u dobi od 16 do 86 godina iz Italije i afričkih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je bio i 75-godišnji libijski musliman te muškarac s Downovim sindromom. Pred svakom hendikepiranom osobom Papa je kleknuo, polio joj nogu vodom, obrisao ih i poljubio. Na misi Večere Gospodnje u kapelici centra, u kratkoj propovijedi je papa Franjo istaknuo da mora biti sluga drugima jer je to Isusova ostavština potaknuvši sve da po Isusovu primjeru bližnjima služe u ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.